1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Kadın dayanışma evi bu yıl tamamlanıyor"
Kadın dayanışma evi bu yıl tamamlanıyor

"Kadın dayanışma evi bu yıl tamamlanıyor"

Belediye Emekçileri Sendikası (BES) 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında Güney Kıbrıs’ta örgütlü PEO-SIDIKEK sendikası ile ortak etkinlik gerçekleştirdi

A+A-

Belediye Emekçileri Sendikası (BES) 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında Güney Kıbrıs’ta örgütlü PEO-SIDIKEK sendikası ile ortak etkinlik gerçekleştirdi.

Lefkoşa Türk Belediyesi Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, “kadınların verdiği onurlu ve haklı mücadeleye devam etme, kadınların birlik ve beraberliğini sağlama adına” düzenlenen etkinlikler, Lefkoşa Türk ve Rum Belediyesi’nde gerçekleştirildi.

İlk etkinlik dün saat 10.00’da Lefkoşa Rum Belediyesi’nde müzik dinletisi ile başladı. Ardından saat 12:30’da LTB Kafeteryası’nda bir organizasyon gerçekleştirildi. LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın yanı sıra, Bazı Belediye Meclis üyeleri ile belediye personellerinin de hazır bulunduğu etkinlikte 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeni ile hazırlanan kısa film katılımcılara sunuldu.

HARMANCI

LTB Başkanı Mehmet Harmancı yaptığı konuşmada, 8 Mart’ın insana emeği hatırlatması gereken bir gün olduğunu söyledi. Belediye meclis üyeleri ile belediye personelinin dağılımında kadın ve erkek sayısı açısından ciddi bir eşitliğin mevcut olduğunun altını çizen Harmancı, bu durumun memnuniyet verici olduğunu ancak eşitliğinde her zaman için nicel bir şekilde doğru orantıda olması gerektiğini belirtti.

Kadına yönelik bakış açısının ciddi bir şekilde değişmesi gerektiğine vurgu yapan Harmancı, “İş yerimizde kadınlara yönelik taciz, şiddet ve tüm incitici yorumlardan uzak bir döneme girmemiz gerekiyor. LTB yönetimi olarak bunun hem uygulayıcısı hem de denetleyicisi olmak zorundayız.

Biz işçimizle, memurumuzla dayanışma içerisinde yürümeye devam edeceğiz. Kadın ve erkek bu belediye içinde her zaman eşit şartlarda yer alacak.” dedi.

ATLI: “TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ KOMİSYONU LTB TARİHİNDE BİR İLK”

LTB Meclis üyesi aynı zamanda LTB Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanı Mine Atlı ise yaptığı konuşmada Lefkoşa’da toplumsal cinsiyete dayalı ayrımcılığı ve eşitsizliği ortadan kaldırmak ve toplumsal cinsiyet eşitsizliklerinden zarar gören bireylere yardım edilmesi amacıyla LTB bünyesinde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi’nin kurulduğunu belirtti.

Bu haber toplam 1240 defa okunmuştur