1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KADIN CİNAYETİNE 25 YIL HAPİS…
KADIN CİNAYETİNE 25 YIL HAPİS…

KADIN CİNAYETİNE 25 YIL HAPİS…

Ağır Ceza Mahkeme Heyeti, 2011’de sanık Çetin Sadrazam’ın eski eşi Şükran Sadrazam’ı yastıkla boğarak öldürdüğüne kanaat getirdi ve cezasını belirledi.

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa’da 13 Nisan 2011 tarihinde eşi Şükran Sadrazam’ı öldürmekten yargılanan sanık Çetin Sadrazam 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Savcılık tarafından ‘zehirleyerek planlı şekilde öldürme’ suçu, Mahkeme tarafından kabul edilmedi. Mahkeme, sanık Çetin Sadrazam’ın eşini tarım ilacıyla değil, yastıkla boğarak öldürdüğüne karar verdi. Şükran Sadrazam’ın otopsi raporunda ‘zehirlenmediği’ ortaya çıkarken, Mahkeme sanığın eşini daha önce öldürmek için plan yapmadığına bulgu yaptı.

Savcılık sanık Çetin Sadrazam aleyhine ‘kanuna aykırı zehirlemek ve yastıkla bastırarak taammüden adam öldürme’, ‘adam öldürme’, ‘ciddi darp’, ‘Güney’den Kuey’e zehirli tarım ilacı ithali’, ‘tasarrufu’ ve ‘kullanma’ suçlarını getirdi. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık Sadrazam’ı tüm suçlardan beraatına karar verirken, Heyet olarak davalara 7 ve 8’inci suçlamaları ekleyerek ‘yastıkla boğarak adam öldürme ve ciddi darp’ suçları getirerek mahkum etti.

Mahkemede geniş güvenlik önlemleri
Sanık Çetin Sadrazam dün çok geniş güvenlik önlemleri altında mahkemeye getirildi. Öldürülen Şükran Sadrazam’ın da ailesi mahkemeye gelerek, dava kararını izledi. Dava kararı gergin bir atmosfer altında dinlendi. Polis mahkeme salonunda da güvenlik önlemlerini artırdı. Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Ağır Ceza Heyeti’nin baktığı davada, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Ergül Kızılokgil ve sanığı temsilen Avukat Sırdaş Kaptanoğlu mahkemede hazır bulundu. Ağır Ceza Heyeti adına dava kararını Başkan Ömer Güran yaklaşık bir buçuk saatte okudu.

“Fiziki yapısı öldürmek için yeterli”
Ömer Güran, sanık aleyhine getirilen davaları açıklarken, Savcılığın davayla ilgili 28 tanık ve 80 emare mahkemeye sunduğunu söyledi. Sanık ile Şükran Sadrazam’ın sağlıklı bir evlilikleri olmadığının görüldüğünü, kimi zaman Şükran Sadrazam’ın kimi zaman da sanığın evlerini terk ettiklerine değinen Ömer Güran, sanığın eşine şiddet uyguladığına bulgu yaptıklarını söyledi. 

Şükran Sadrazam’a yapılan otopsi raporunun içeriğine değine Başkan Güran, otopsi raporuna göre maktüleyi sanığın öldürdüğüne dair bulgular olduğunu aktardı. Sanığın olay günü maktülenin evinde olduğuna değinen Ömer Güran, maktüleyi öldürmek için yeterli fırsatı olduğunu belirtti. Şükran Sadrazam ve sanık Çetin Sadrazam’ın fiziksel özelliklerine değinen Yargıç, sanığın fiziki yapısı bakımından maktüleyi öldürebilmek için yeterli güce sahip olduğunu kaydetti. Otopsi raporuna göre maktülenin ölüm esnasında büyük bir mücadele verdiğinin görüldüğünü aktardı.

“Zehirlemedi”
11 ila 13 Nisan tarihleri arasında sanık ile maktülenin aynı evin içinde yakın ilişki içerisinde olduklarına bulgu yapan Başkan Güran, Avukatın bu davada 3’üncü bir şahıs olduğuna dair ortaya bir olgu koymadığını ve mahkemeye gelen bazı tanıklara bununla ilgili soru sormadığını da dile getirdi.
Sanık Çetin Sadrazam’ın zehirli tarım ilacı aldığına dair bazı tanık şahadetleri olduğunu ancak sanığın bu maddeyi Güney’den Kuzey’e geçirdiğine dair bir bulgu olmadığını belirterek, makütlenin evinde bulunan fincan içerisindeki zehirli ilacı sanığın koymadığına dair kanaat getirdiklerini söyledi. Şükran Sadrazam’a yapılan otopsi raporunda zehirlenerek öldürüldüğüne dair bulgu olmadığını vurgulayan Yargıç Ömer Güran, maktülenin zehri içerek öldüğüne dair bir kayıt olmadığını da ifade etti.

“Seksüel ilişkiden sonra neden kalmadı”
Şükran Sadrazam’ın yatağındaki çarşafta ve bir çift pijamada sanığa ait DNA örnekleri olduğunu bunun sanıkla maktülenin bir cinsel ilişki içerisinde olduklarını gösterdiğini söyleyen Güran, seksüel ilişkiye girildiği için sanığın zehirleyerek öldürme niyetinin ortadan kalktığını ifade etti. Seksüel ilişkiden sonra Şükran Sadrazam’ın ne kadar bir süre sonra öldürüldüğüne dair bir bulgu olmadığını aktaran Ömer Güran, sanık Çetin Sadrazam’ın bu duruma bağlı olarak ‘taammüden yani planlayarak Şükran Sadrazam’ı öldürmediğine kanaat getirdiklerini açıkladı. Buna bağlı olarak sanığı tüm 6 davadan beraat ettiren Yargıç, sanığın Şükran Sadrazam’ın solunumunu tıkayıp öldürmek ve ciddi şekilde darp edip bedensel hakiki bedensel incinmesine neden olmaktan mahkum edildiğini açıkladı.

“Yastıkla nefesini tıkadı”
Ağır Ceza Heyeti Başkanı Ömer Güran, ‘adam öldürme’ suçunun ömür boyu hapis, ciddi darp suçlarının ise 3 yıla kadar hapis içerdiğini söyleyerek, sanığın, eşini öldürdüğünün berrak bir şekilde görüldüğünü vurguladı. Ömer Güran, Anayasa’nın kişilere vücut bütünlüğünü korumanın güvence altına aldığını, hiç kimsenin ne sebep olursa olsun birinin vücut hakkını ihlal edemeyeceğini belirtti. Ağır Ceza Heyeti Başkanı Ömer Güran, sanığı benzer bir sabıkası olmayışı, 3 çocuk babası olduğu bulguları da dikkate alarak, lehine ve aleyhine olan tüm hususları değerlendirerek oy birliğiyle sanık Çetin Sadrazam’ın 25 yıl hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı.

Bu haber toplam 1825 defa okunmuştur