1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KADIN CİNAYETİ YARGIDA
KADIN CİNAYETİ YARGIDA

KADIN CİNAYETİ YARGIDA

Aslan Coşkun, olay evin mutfak, yatak odası ve salon kısmında bulunan izmaritlerde, çarşafta ve Şükran Sadrazam’ın sağ başparmak tırnağının içerisinde sanığa ait DNA izlerinin bulunduğunu vurguladı

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa’da 13 Nisan 2011 tarihinde eşi Şükran Sadrazam’ı önce zehirleyerek sonra da yastıkla boğarak öldürdüğü iddia edilen sanık Çetin Sadrazam ile ilgili davada tahkikat subayının sorgulanması tamamlandı. Eşini öldürdükten sonra Güney’e kaçtığı ve ardından Kuzey’e geçerek teslim olduğu iddia edilen sanık Çetin Sadrazam dün yeniden Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Cinayet davasında tahkikat subaylığını yürüten Başmüfettiş Aslan Coşkun’un şahadeti ve sorgulanması tamamlandı.
Savunma Avukatı, Şükran Sadrazam’ın depresyon hapları içtiğini ve intihar etme olasılığının olduğunu ileri sürdü. Başmüfettiş Coşkun da cinayet yerinde ve eşinin tırnak içerisinde sanığa ait birçok DNA izi olduğunu vurguladı.
Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Ağır Ceza Heyeti’nin baktığı davada, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Kıdemli Savcı Ergül Kızılokgil ve sanık Çetin Sadrazam’ı temsilen Avukat Hasan Nidai Mesutoğlu mahkemede hazır bulundu.

Avukat: “İntihar etmiş olabilir?”
Cinayet davasında 6’ıncı tanık olarak dinlenen tahkikat subayı Başmüfettiş Aslan Coşkun’un sorgulanması dün Savunma Avukatı tarafından tamamlandı. Önceki gün başlayan sorgulamada Savunma Avukatı’nın, eksik tahkikat yapıldığına yönelik iddiaları dün de devam etti. Avukat Mesutoğlu, müşteki Şükran Sadrazam’ın depresyon hapları içtiğini dolayısıyla intihar etmiş olabileceğini savundu. Polisin bu yönde inceleme yapmadığını ileri süren Avukat, eksik ve hatalı soruşturma yapıldığını ileri sürdü.

Polis: “DNA izleri mevcut”
Başmüfettiş Aslan Coşkun ise Şükran Sadrazam’ın ilk olarak zehirlendiğini ancak daha sonra ek bir otopsi raporuyla yastıkla boğularak öldürüldüğünün tespit edildiğini vurguladı.
Aslan Coşkun, olay evin mutfak, yatak odası ve salon kısmında bulunan izmartilerde, çarşafta ve Şükran Sadrazam’ın sağ baş parmak tırnağının içerisinde sanığa ait DNA izlerinin bulunduğunu vurguladı. Ekip olarak, soruşturmanın eksiksiz ve hatasız şekilde yapıldığını aktaran Aslan Coşkun, Sanık Avukatının tüm iddialarını ret etti.
Başmüfettiş Aslan Coşkun’un istintakı tamamlanması ardından, Mahkeme Başkanı Ömer Güran, İddia Makamı’nın diğer tanıklarının dinlenmesi için duruşmayı 23 Eylül Pazartesi saat 10:00 erteledi.

Bu haber toplam 2067 defa okunmuştur