1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kadın cinayeti YARGIDA
Kadın cinayeti YARGIDA

Kadın cinayeti YARGIDA

Eşi Şükran Sadrazam’ı önce zehirleyerek sonra da boğarak öldürdüğü iddia edilen sanık Çetin Sadrazam ile ilgili cinayet duruşması devam ediyor

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa’da 13 Nisan 2011 tarihinde eşi Şükran öldürdüğü iddia edilen sanık Çetin Sadrazam ile ilgili Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen cinayet duruşmasına dün de devam edildi.
Dünkü duruşmada cinayet davasında İddia Makamının altıncı tanığı olan tahkikat subayı Baş Müfettiş Aslan Coşkun’un şahadetine kaldındığı yerden devam edildi.
Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Ağır Ceza Heyeti’nin baktığı davada İddia Makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Ergül Kızılokgil ve sanık Çetin Sadrazam’ı temsilen Avukat Hasan Nidai Mesutoğlu hazır bulundu.

Telefon dökümleri sunuldu
Baş Müfettiş Aslan Coşkun, soruşturma kapsamında, tespit ettiği sanık ve öldürülen eşi Şükran Sadrazam’la birlikte bazı kişilere ait telefonların görüşme dökümlerini, ilgili telefon şirketiyle görüşerek aldığını belirtti. İddia makamı bu dökümleri tanıtma olarak mahkeme ibraz etti. Baş Müfettiş Aslan Coşkun, telefon görüşmeleriyle ilgili şahadet vermeye başladığı sırada ise sanık avukatı Hasanm Nidai Mesutoğlu mahkemeye itirazda bulundu.

Avukat itiraz etti
Avukat Mesutoğlu, iddia makamının, telefon dökümlerinin bir kopyasını kendisine şu anki oturumda verdiğini ve inceleme zamanı olmadığını beyan etti. Bu dökümlerini ve eline henüz yeni geçen diğer belgeleri incelemek istediğini, sanıkla değerlendirmek ve ona göre savunma yapmak istediğini beyan eden Avukat Mesutoğlu, mahkemeden bir tehir talebinde bulundu.

13 Şubat’a ertelendi
yargıç Ömer Güran da, iddia makamının, eksik kalan dosyaları ve belgeleri savunma makamına vermesini, savunma makamının da bu belgeleri inceleyip savunmasını hazırlayabilmesi için duruşmayı 13 Şubat 2015 Cuma gününe tehir etti.

Bu haber toplam 1765 defa okunmuştur