1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. 'Kaçakçılık büyük sorun'
Kaçakçılık büyük sorun

'Kaçakçılık büyük sorun'

Kasaplar “her köşe başında bir kasap olmasından”, fiyatlardaki istikrarsızlıktan ve kaçak et sorunundan şikayet ediyor.

A+A-

Hasan SADIKOĞLU
Kasaplar “her köşe başında bir kasap olmasından”, fiyatlardaki istikrarsızlıktan ve kaçak et sorunundan şikayet ediyor.
Kasaplar, 2009’dan beri görevde olan UBP hükümetinin kendilerine yönelik yapıcı girişimlerde bulunmadığını, kasapçılık mesleğinin başıboş bırakıldığını anlattı. Ekonomik krizin kasapları da vurduğunu, bunu üzerine bir de kaçak et sorunu ile durumlarının daha da kötüye gittiğini anlatan kasaplar, kaçak ete bir an önce çözüm bulunması gerektiğini vurguluyor. “Kasaplık mesleği diye bir şey kalmadı” diyen kasaplar “Memurlar, memur emeklileri kasap dükkânı açıyor her köşe başında bir kasap dükkânı var bunun önlenmek için yetkilileri göreve davet ediyoruz” dedi.  Vatandaşa marketlerin kasap reyonlarından alışveriş yapmaması önerisinde de bulunan kasaplar, marketlerin, hem daha pahalı hem de sattıkları paketlenmiş kıymanın güvenilmez olduğunu savundu.
Kasaplara geçmiş hükümet döneminde ne gibi sorunlar yaşadıklarını ve seçimlerden sonra yeni kurulacak olan hükümetten beklentilerini sorduk…

KASAPLAR NE DEDİ? KASAPLAR NE DEDİ? KASAPLAR NE DEDİ?

Seyhan Plaka (Berkem Et pazarı): “Sadece kasaplara değil de genele bakacak olursak büyük bir işsizlik sorunu var. Bundan 10 yıl önce kasap sayısı 15’i geçmezdi. Şimdi ise tahminimce marketlerle beraber 50’nin üzerinde kasap var. Bunun bir yasa ile sınırlandırılması gerekiyor. Artı, memur adam gelip kasap dükkânı açıyor, emekli olup kasap dükkânı açıyorlar. Gelecek hükümetin bunları düzenlemesi gerek. Hem dünyada hem de bizim ülkemizde ekonomik sıkıntılar var. Güney’le de olumsuz rekabet içerisindeyiz. Güney’den Kuzey’e müthiş bir kaçak et sızıyor. Kaçak etin önlenmesi gerek.”

“UBP hükümeti benden verginin vergisini aldı”

Mustafa Akaner (Mustafa Et Pazarı): Bizim durumumuz belli… Küçük esnafı yiyip bitirdiler, silecekler. Gelecek olan hükümetten bir beklentim yok. Kaçakçılık devam ederken hükümetler bu duruma göz yumuyor. Güneyden gelen kaçak eti durdurmaları gerekiyor. Kaçakçılık yapana ağır cezalar verilmeli ki önünü alabilsinler. Müteahhit, domates yetiştiricisi kasap oluyor. Herkes, herkesin işini yapıyor. Marketler et satıyor. Biz işimizi yapamıyoruz. UBP hükümeti benden verginin vergisini aldı. Ödediğim vergiyi beğenmedi ceza kesti bana.

Haberin devamı bugün Yenidüzen Gazetesi'nde

Bu haber toplam 2708 defa okunmuştur
Etiketler : ,