1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KAÇAKÇILIK
KAÇAKÇILIK

KAÇAKÇILIK

“Askeri kantinler için üretilen ürünlerin üzerine ‘askeri kantinler dışında satılamaz’ ibaresi konsun… Bu ürünler süpermarketlerde satılıyor”

A+A-

Birleşik Market ve Süpermarketler Birliği, askeri kantinler için üretilen ürünlerin kaçak yollardan bazı süpermarketler tarafından satıldığını iddia etti ve önlem olarak bu ürünlerin üzerine “Askeri Kantinler Dışında Satılamaz” gibi ibareler konmasını istedi.

Birlik, askeri kantinler için üretilen veya ithal edilen ürünlerin bazı süpermarketlerde satılmasının devleti vergi kaybına uğrattığına dikkat çekerek, bu olayın süratle aydınlatılması için yetkilileri göreve çağırdı.
Birleşik Market ve Süpermarketler Birliği Yönetim Kurulu, yazılı bir açıklama yaparak, askeri kantinler için üretilen ürünlerin iç piyasada kaçak yollardan bazı süpermarketler tarafından satılması konusuna değindi.
Birlik, yasal olmayan yoldan ürün tedarik edip bu ürünlerin iç piyasada satılmasını “kaçakçılık” olarak değerlendirerek, bu tür yasal olmayan yollarla yapılan ticaretin sektörde haksız rekabete yol açtığını vurguladı.
Devletin görevinin piyasada haksız rekabet koşullarının önüne geçmek olduğunu ifade eden birlik, bu konuda Rekabet Kurulu’na da başvuru yapıldığını kaydetti.
Birlik, askeri kantinler için ülkede üretilen ya da benzer amaçla gümrüksüz ithal edilen ürünlerin bazı süpermarketlerde satışa sunulmasıyla devletin milyonlarca TL’lik vergi kayıplarına uğradığını kaydederek, Maliye Bakanlığı’ndan vergi kayıplarını önlemesini istedi.
Yasalara uyduğu için haksız rekabete uğrayan süpermarketler ile devlet kaybederken, diğer yandan bir takım kişi veya kurumların haksız gelir elde ettiğini belirten birlik, buna müsamaha gösterilmemesi ve gerekli yasal işlemin yapılması gerektiğini kaydetti.( TAK)

Bu haber toplam 2549 defa okunmuştur