1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘Kaçak yapılaşma’ iddiası
‘Kaçak yapılaşma’ iddiası

‘Kaçak yapılaşma’ iddiası

YENİDÜZEN’e ulaşan yurttaşlar, Mağusa’da Crystal Rocks Otel civarındaki bölgenin ‘kahverengi bölge’ olduğunu, bu nedenle bazı evlerin ‘yasa dışı’ bir şekilde 2’nin üzerinde kat çıkıldığını savundu. Mağusa Kaymakamlığı ve yetkili makamlar ise ihbarları inc

A+A-

Ayşe GÜLER

Mağusa’da Crystal Rocks Otel yakınlarındaki bölgede ‘kaçak yapılaşma’ olduğu iddia edildi.

YENİDÜZEN’e ulaşan yurttaşlar, söz konusu bölgenin ‘kahverengi bölge’ olduğunu bu nedenle yapılan evlerde‘iki kattan fazla’ katın çıkılamayacağını savundu.

Bölgedeki bazı evlerde yasa dışı bir şekilde 3. katın yapıldığını, yasaların çiğnendiğini öne süren vatandaşlar, yetkilileri göreve davet etti.

“Aralarında eski bakan ve milletvekilleri var”

Vatandaşlar, ‘ruhsatsız bir şekilde 3. katı çıkılan’ evlerin sahiplerinin arasında bazı eski bakan ve milletvekillerinin olduğunu da öne sürdü.

Mağusa Kaymakamlığı’na konu ile ilgili şikayette bulunduklarını da dile getiren vatandaşlar, gereken incelemenin başlatılmasını istedi.

Mağusa Kaymakam Muavini Mehmet Nurettin: “Bazı şikayetler geldi, inceleme yaptık”

Öte yandan Mağusa Kaymakam Muavini Mehmet Nurettin ise söz konusu bölge ile ilgili kendilerine bazı şikayetlerin geldiğini, gerekli incelemenin yapıldığını söyledi.

Nurettin, Şehircilik ve Planlama Dairesi ekiplerinin bölgeye giderek araştırma yaptığını ifade etti.

Araştırmada ‘yasa dışı 3. kat’ çıktığı iddia edilen evlerin projeye uygun bir şekilde yapıldığının belirlendiğini söyleyen Nurettin sözlerini şöyle tamamladı: “Bölge ile ilgili gelen ihbarları değerlendiriyoruz. Zaten projeler, Şehircilik Dairesi’nden onay aldığı zaman proje uygulamaya başlıyor. Zaman içerisinde yasa dışı davranışta bulunan birçok kişiye yasal işlem yapıyoruz. Örneğin halen mahkemede olan konular var. Bir yerin kahverengi bölge kapsamında girebilmesi için pafta ve parsel numarası çok önemlidir. Bölge ve projenin özelliklerine, arsa büyüklüğüne bakılarak inceleme yapılması gerekiyor”

 

Bu haber toplam 3476 defa okunmuştur