1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kaçak yapılaşma Akdeniz'e sıçradı
Kaçak yapılaşma Akdenize sıçradı

Kaçak yapılaşma Akdeniz'e sıçradı

Çevre Platformu, Karpaz Özel Çevre Koruma Bölgesi’ndeki yasa dışı yapılaşmanın Akdeniz Özel Çevre Koruma Bölgesi’ne de sıçradığını açıkladı.

A+A-

Kuzey Kıbrıs Çevre Platformu, Karpaz Özel Çevre Koruma Bölgesi’ndeki yasa dışı yapılaşmanın Akdeniz Özel Çevre Koruma Bölgesi’ne de sıçradığını açıkladı.
Platform’dan yapılan açıklamada, Akdeniz Köyü Özel Çevre Koruma Bölgesi kumulları üzerine dün ahşap bungalov inşa edildiğini ileri sürerek, söz konusu durumun platformun özel çevre koruma bölgeleri üzerideki hassasiyetlerine karşı bir darbe olduğu savunuldu.
Özel çevre koruma bölgelerinin Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı tarafından gözden çıkarıldığını iddia eden platform, yasaların bir devlet organı olan bakanlık ile ona bağlı müdürlükler tarafından yok sayıldığını ileri sürdü.
Platform, Çevre Bakanı Hamit Bakırcı’ndan gazetelerde çıkan haberler ve daire müdürünün verdiği izni ihbar sayıp, İyi İdare Yasası çerçevesinde Orman Dairesi Müdürü’nü görevden almasını da talep ettiğini belirtti.
Akdeniz kumulları üzerine inşa edilen yapının Karpaz Özel Çevre Koruma Bölgesi’ndeki çevre kirliğinin bir benzeri olacağı da iddia edildi.
Platform, açıklamasında, Orman Dairesi’nin keyfi uygulamaları sonucu, Akdeniz Özel Çevre Koruma Bölgesi’nin tahribatına seyirci kalınmayacağı belirtilerek, “Yapılan yanlıştan dönülene kadar Çevre Bakanlığı ve Orman Dairesi Müdürlüğüne karşı tepkimizi sürdüreceğimizi kamuoyu ile paylaşırız” denildi.(tak)

Bu haber toplam 2180 defa okunmuştur