1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘KAÇAK’ VAR, MÜHÜR YOK…
‘KAÇAK’ VAR, MÜHÜR YOK…

‘KAÇAK’ VAR, MÜHÜR YOK…

Çevre Koruma Dairesi’nin onayı olmamasına rağmen Alsancak’taki mobil beton santrali çalışmaları yasa dışı olmasına rağmen hız kesmiyor!...

A+A-

Denize neredeyse sıfır bir noktaya Alsancak’ta Mare Monte yolu üzerine Tüfekçi Ltd tarafından inşa edilen mobil beton santrali, Çevre Koruma Dairesi onayı olmadan, yasa dışı şekilde kurulmaya devam ediyor.

Ayşe GÜLER

Turizm kenti Alsancak’ta Mare Monte yolu üzerine yasa dışı şekilde kurulmaya başlanan mobil beton santraline yönelik çalışmalar sürüyor.
Denize neredeyse sıfır bir noktaya Tüfekçi Ltd tarafından inşa edilen mobil beton santrali, Çevre Koruma Dairesi onayı olmadan kurulmaya devam ediyor.

İlgili yasa ile Çevre Koruma Dairesi, mobil beton santrali için sanayi bölgesini işaret etse de her gün bölgeye yeni iş aletler taşınıyor, beton temeller de yükseliyor.

YENİDÜZEN’e konuşan Çevre Koruma Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı,  izinsiz çalışmaları durdurma yetkisinin Girne Kaymakamlığı ve Alsancak Belediyesi’nde olduğunu söyledi.

Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser ise konuyla ilgili görüş ve tutumlarının belli olduğunu söyledi, ilerleyen günlerde basın açıklaması yapacaklarını belirterek, daha fazla açıklama yapmaktan kaçındı.

Öte yandan çalışmalarla ilgili bilgi almak için dün gün boyunca aradığımız Girne Kaymakamı Mustafa Erişmen’e ise ulaşılamadı.

YENİ İŞ ALETLERİ TAŞINIYOR… Mobil beton santrali için ilgili yasa ile Çevre Koruma Dairesi, sanayi bölgesini işaret etse de her gün bölgeye yeni iş aletler taşınıyor, santrallerin kurulacağı beton temeller de gün be gün yükseliyor

Gözler kaymakamlık ve belediyede: Mühürleme yok!

Çalışmaların devam etmesi tepki toplarken, durdurma yetkisi olmasına rağmen Girne Kaymakamlığı ve Alsancak Belediyesi’nin söz konusu çalışmaları mühürlememesi de tepki topluyor.

Mobil beton terminal ile ilgili “Kaçak kurmak istemiyorum, izin almak istiyorum” şeklinde YENİDÜZEN’e konuşan Tüfekçi Ltd Direktörü Hüseyin Tüfekçi ise hukuk dışı şekilde bölgedeki İZİNSİZ çalışmalara tam gaz devam ediyor.

Yeni iş makineleri kuruluyor…

Göz göre göre yasa dışı şekilde çalışmaların sürdüğü bölgeye yeni iş makineleri taşınmaya devam ediyor.
Santrallerin kurulacağı beton temeller de gün be gün yükseliyor.
Bölgeye gelen iş makineleri, zaman zaman yurttaşlar tarafından da görüntüleniyor, tepkiye neden oluyor.

 

“KAÇAK KURMAK İSTEMİYORUM” DEDİ, KURDU!...Mobil beton terminal ile ilgili “Kaçak kurmak istemiyorum, izin almak istiyorum” şeklinde YENİDÜZEN’e konuşan Tüfekçi Ltd Direktörü Hüseyin Tüfekçi ise hukuk dışı şekilde bölgedeki İZİNSİZ çalışmalara tam gaz devam ediyor.

 ‘Olumsuz’ görüş, Tüfekçi Ltd’e de iletilmişti…

Bilindiği üzere bölgede Çevre Koruma Dairesi izni olmadan mobil beton santrali kurmak için çalışmalara başlayan Tüfekçi LTD’e OLUMSUZ GÖRÜŞ resmi yazı ile iletilmişti.
Çevre Koruma Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı, YENİDÜZEN’e konuşmuş, söz konusu görüşün ilgili şirkete iletildiğini belirtti, bölgede çalışma yapılmayacağını açıklamıştı.


 

Çevre Koruma Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı:
“izinsiz çalışmaları durdurma yetkisi Girne Kaymakamlığı ve Alsancak Belediyesi’nde”

Çevre Koruma Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı izinsiz çalışmaları durdurma yetkisinin Girne Kaymakamlığı ve Alsancak Belediyesi’nde olduğunu söyledi.
YENİDÜZEN’e konuşan Aktolgalı, mobil santral kurulması için Çevre Koruma Dairesi’nden gerekli izinlerin çıkmadığını yineledi.

 

Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser:
“Görüşümüz ve tutumuz belli”

Öte yandan Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser ise konuyla ilgili görüş ve tutumlarının belli olduğunu söyledi, ilerleyen günlerde basın açıklaması yapacaklarını belirterek, daha fazla açıklama yapmaktan kaçındı.
Hatırlanacağı üzere Ataser, bir önceki açıklamasında “ belediye olarak bölgeye mobil beton santrali kurulması fikrine olumlu yaklaşıyoruz” demişti.
 

Tüfekçi Ltd Direktörü Hüseyin Tüfekçi,  “Kaçak kurmak istemiyorum” demişti…

Bölgeye mobil beton santrali kurmayı planlayan Tüfekçi Ltd Direktörü Hüseyin Tüfekçi ise, projeyi hayata geçirmek için yoğun uğraş verdiğini ancak kimseye derdini anlatamadığını söylemişti.
YENİDÜZEN’e projeyle ilgili bilgi veren Tüfekçi, bölgeye yeni bir otel inşaatının başlayacağını, bu nedenle de bölgeye geçici beton santrali kurmak istediklerini belirtmişti.
Projeye Çevre Koruma Dairesi’nin projeyle ilgili sıkıntıyı aşamadığını ancak Alsancak Belediye Başkanı’nın da iş makinelerinin anayola girmesini istemediğini aktaran Tüfekçi, bu sorunu çözmek için çalıştıklarını kaydetmişti…
Tüfekçi, yasaya göre beton santralinin sanayi bölgelerine kurulabileceğine dair bilgi verildiğini ancak bölgeye yerleştirilecekleri santralin geçici olduğunu, yalnızca otel inşaatına hizmet vereceğini söylemişti.
“Şu anda aletler bölgede kurulması için bekliyor. Bu işe bir çözüm bulunması lazım” diyen Tüfekçi, “Aynı santrali başka firma kuruyor. İzin almadan yapıyor, kaçak kurmak istemiyorum, izin almak istiyorum. Ama cevap veren de yok…” demişti…

 

 

Bu haber toplam 2497 defa okunmuştur
İlgili Haberler