1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kaçak olarak ‘balya poşeti’ ithal ettiler
Kaçak olarak ‘balya poşeti’ ithal ettiler

Kaçak olarak ‘balya poşeti’ ithal ettiler

Akıncılar köyünün doğusunda bulunan bir bölgeden 5 palet balya poşetini gümrüksüz olarak ithal ettikleri iddiasıyla, isminin baş harfleri S.N. ve M.A. olan şahıslar tutuklandı.

A+A-

Didem MENTEŞ

Akıncılar köyünün doğusunda bulunan bir bölgeden 5 palet balya poşetini gümrüksüz olarak ithal ettikleri iddiasıyla, isminin baş harfleri S.N. ve M.A. olan şahıslar tutuklandı. Polisin ihbar üzerine takip ederek tespit ettiği zanlılar dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde nöbetçi yargıç huzuruna çıkarıldı. Yargıç Tacan Reynar, huzurunda görüşülen davada, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Savcı Ergin Atıcı ve zanlı adına Avukat Hasan Yücelen hazır bulundu. Savcı Atıcı, meseleyle ilgili olarak Akıncılar Karakolu’nda görevli tahkikat memuru Şit Güneş’i mahkemeye tanık olarak dinletti.
Güneş, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı.

Suçüstü
Şit Güneş, 13 Mart günü polise gelen bir ihbar üzerine Akıncılar bölgesinin doğusunda bulunan bölgede pusuya yattıklarını ve saat 19:40 raddelerinde zanlıların araçlarında kaçak balya poşeti tespit edildiğini aktardı. Şit Güneş, zanlıların Kiracı köyünden 5 palet silo graj marka balya poşetini KKTC’ye ithal ettiklerini belirterek, her iki zanlının suçüstü yakalandığını dile getirdi. Her iki zanlının gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiğini anlatan polis memuru, zanlılarla ilgili tahkikatın devam ettiğini dolayısıyla 2’şer gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

2 gün tutukluluk
Avukat tutukluluk süresine itiraz etmezken, her iki zanlının da sağlık problemi bulunduğu gerekçesiyle doktor kontrolünden geçirilmelerini talep etti. Bunun üzerine Yargıç Tacan Reynar, zanlıların ilk nazarda suçla bağlantıları olabileceğine dikkat çekerek, tahkikatın salimen yürütülebilmesi gerekçesiyle zanlıların 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1316 defa okunmuştur