1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Kaçak işçiye göz yum” baskısı mı?
“Kaçak işçiye  göz yum”  baskısı mı?

“Kaçak işçiye göz yum” baskısı mı?

Çalışma Bakanı Ünverdi’nin kaçak işçi çalıştıran iş yerlerine ceza yazılmasını isteyen Çalışma Dairesi Müdürü ile tartışmaya girdiği öğrenildi.

A+A-

Fayka KİŞİ
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi’nin ‘kaçak işçi çalıştıran’ işyerlerine göz yummadığı için Çalışma Dairesi Müdürü Yusuf Önderol’ü görevden aldığı iddia edildi.
Kaçak işçi çalıştıran iş yerlerine ceza yasılması konusunda ısrarlı olduğu belirtilen daire müdürü Önderol’un bu girişimlerinin bakan tarafından engellendiği öne sürüldü.
Bu konuda Çalışma Bakanı Şerife Ünverdi ile Çalışma Dairesi Müdürü Yusuf Önderol arasında yaşanan tartışma Önderol’un ‘görevden alınması’ ile noktalandı.
Çalışma Bakanı Şerife Ünverdi, dün Genç TV’de katılığı televizyon programında, Çalışma Dairesi Müdürü Yusuf Önderol’u görevden alındığını açıkladı.
Ünverdi, görevden alınma gerekçesini “Benimle uyumlu çalışmadı, vatandaşa sıkıntıları konusunda yardımcı olmadı” suçlamasında bulundu.
Ancak Önderol’un görevden alınma sebebinin, Çalışma Bakanı Ünverdi’nin, kaçak işçi çalıştıran işyerlerine ‘ceza değil uyarı yazısı’ verilmesini istediği, Önderol’un ise buna karşı çıkarak, yasaların uygulanmasında ısrarcı olmasından kaynaklandığı öne sürüldü.
Bakan ve müdürün sürekli bu konuda tartıştığı bilgisi edinilirken, birkaç hafta önce yaşanan tartışma sonucunda, Önderol’un görevden alınması için düğmeye basıldığı bilgisi edinildi.

Haberin detayları Yenidüzen Gazetesi'nde

Bu haber toplam 2248 defa okunmuştur