1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kaçak geçtiler, uyuşturucuyla yakalandılar!
Kaçak geçtiler, uyuşturucuyla yakalandılar!

Kaçak geçtiler, uyuşturucuyla yakalandılar!

Lefkoşa’da Güney Kıbrıs’a kaçak yollardan geçerek, tasarruflarında uyuşturucu madde ile ayı yoldan Kuzey’e geçtiği iddia edilen 2 şahıs tutuklandı.

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa’da önceki gün Güney Kıbrıs’a kaçak yollardan geçerek, tasarruflarında uyuşturucu madde ile ayı yoldan Kuzey’e geçtiği iddia edilen 2 şahıs tutuklandı. Yiğitler Burcu’ndan yasa dışı geçiş yapan isimlerinin baş harfleri E.B. ve A.H. olan şahıslar Lefkoşa Askeri Mahkeme huzuruna çıkarıldı. Suçlarını kabul ederek polise gönüllü ifade veren her iki zanlı aleyhinde 2’şer gün tutukluluk emri alındı.
Askeri Mahkeme Yargıcı Mesut Mesutoğlu, huzurunda görüşülen davada, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Savcı Hasan Boşnak ve zanlılar şahsen hazır bulundu. Savcı Boşnak, meseleyle ilgili olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Arif Toroslu’yu mahkemeye tanık olarak dinletti. Toroslu, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı.

Polis: “Ucu yanmış sigara bulundu”
Toroslu, 22 Ağustos 2015 tarihinde saat 12:00 raddelerinde zanlıların Lefkoşa Yiğitler Burcu’nda bulunan bölgede birinci derecede askeri bölgeyi ihlal ederek, Güney Kıbrıs’a geçiş yaptıklarını söyledi. Her iki zanlını aynı gün saat 21:30’da aynı yerden Kuzey’e geçmeye çalıştıkları esnada tespit edildiklerini anlatan polis memuru Toroslu, zanlıların üzerlerinde arama yapıldığını aktardı. Arif Toroslu, yapılan aramada zanlı E.B.’nin tasarrufunda bulunan pantolonun sağ arka cebinde yarısı içilmiş vaziyette tütünle karışık Sentetik Cannabionid (Bonzai) türü uyuşturucu madde içeren ucu yanık sigara izmariti bulunduğunu söyledi.

“Aranan emare var”
Meseleyle ilgili soruşturmanın henüz yeni başladığını vurgulayan polis memuru, zanlıların gönüllü ifde vererek suçlarını kabul ettiklerini ancak alınması gereken başka ifadeler ve bulunması gereken emareler olduğunu belirtti. Ayrıca zanlıların verdiği ifadelerin teyit ve tekzibinin yapılması gerektiğini aktaran Arif Toroslu, tasarruflarında bulunan uyuşturucu maddenin de Devlet Laboratuarı’na gönderileceğini dolayısıyla zanlıların 2’şer gün tutuklu kalmalarını talep etti. Savcı Hasan Boşnak da aranan emare olduğunu vurgulayarak, gerekli soruşturmanın tamamlanması için tutukluluk talebinin verilmesini istedi.

2 gün tutukluluk
Savcının, talep ettiği tutukluluk talebi üzerine, Mahkeme, her iki zanlıya da söz hakkı verdi. Zanlılar, tutukluluk talebine itirazları olmadığını belirterek, ‘pişman’ olduklarını iddia etti. Bunun üzerine Yargıç Mestoğlu, huzurunda yapılan beyanları değerlendirdikten sonra soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için her iki zanlının 2’şer gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Bu haber toplam 1748 defa okunmuştur