1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Kaçak et zanlısı’ teminatla serbest
‘Kaçak et zanlısı’ teminatla serbest

‘Kaçak et zanlısı’ teminatla serbest

Akıncılar’da önceki gün askeri yasak bölgeyi ihlal ederek çok miktarda kaçak et getirdiği iddia edilen Düzova’da sakin zanlı M.T. dün Askeri Mahkemeye çıkarıldı…

A+A-

Didem MENTEŞ

Akıncılar’da önceki gün askeri yasak bölgeyi ihlal ederek güneyden 60 kilo terp, 80 kilo kuzu eti, 20 kilo dil ve yaklaşık 1100 kilo sığır etini kaçak olarak getirdiği iddia edilen zanlı M.T. teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

Düzova’da hayvancılıkla uğraşan, Düzova Spor Kulübü’nün işletmeciliğini yapan M.T. dün sabah Askeri Mahkeme’ye çıkarıldı.

Nöbetçi Yargıç Gökhan Asafoğulları huzurunda görüşülen teminat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Savcı Damla Güçlü ve zanlı şahsen mahkemede hazır bulundu.

1’inci derecede askeri yasak bölgeyi ihlal ettiği gerekçesiyle tutuklanan zanlı M.T, ayrıca gümrüksüz mal tasarruf ve ithali ile ilgili mahkemeye çıkarıldı… Polis, bir van araç içerisinde 60 kilo terp, 80 kilo kuzu eti, 20 kilo dil ve yaklaşık 1100 kilo sığır eti şke aynı güzergahı kullanarak kuzeye geçiş yaptığını belirtti.

Akıncılar’da kaçak et

Soruşturmayla ilgili olarak Savcı Güçlü, Değirmenlik Karakolu’nda görevli polis memuru Mehmet Bayır’ı mahkemeye tanık olarak dinletti. Bayır, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı. Bayır, zanlı M.T.’nin 7 Nisan 2017 tarihinde Akıncılar’da meydana gelen 1’inci derecede askeri yasak bölgeyi ihlal ettiği gerekçesiyle tutuklandığını açıkladı.

Kilolarca et…

Zanlı M.T.’nin Tabahana mevkiinden yetkili makamlardan izinsiz sınır ihlali yaparak kuzeyden güneye geçtiğini söyleyen Mehmet Bayır, bir van araç içerisinde 60 kilo terp, 80 kilo kuzu eti, 20 kilo dil ve yaklaşık 1100 kilo sığır etini aynı güzergahı kullanarak kuzeye geçiş yaptığını belirtti. Zanlının geçiş yaptığı sırada tespit edilerek tutuklandığını ve suçunu kabul ettiğini aktaran polis memuru, zanlının gümrüksüz mal tasarruf ve ithalinden de metalder olduğunu aktardı.

Zanlı sınır ihlali yaptığını kabul etmedi

Polis memuru Bayır, zanlının Düzova’da hayvancılıkla uğraşan, Düzova Spor Kulübü’nün işletmeciliğini yaptığını belirterek hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını, uygun bir teminata bağlanmasını talep etti. Mahkeme, polis memurunun talebi üzerine zanlı M.T.’ye söz hakkı verdi. Zanlı M.T., “askeri sınırları ihlal etmedim” diyerek bu suçlamayı kabul etmedi.

Teminata bağlandı

Bunun üzerine Yargıç Asafoğulları da “1’inci derecede askeri yasak bölgeyi ihlal etme” suçunun 3-4 yıla kadar hapislik cezası içerdiğine vurgu yaparak, bu tür suçların Askeri Mahkemelerin gündemini meşgul eden suç türlerinden olduğunu söyledi. Bu tür suçların yaygın olup, ciddi teminat şartlarının göz önüne alınması gerektiğine değinen Yargıç, “1’inci derecede askeri yasak bölgeyi ihlal etme” suçunu ilk nazarda kabul etmeyen zanlı M.T.’nin KKTC vatandaşı olduğunu aktardı. Yargıç Asafoğulları, zanlının davaları görüşülünceye kadar yurt dışına çıkışını men ederek, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna giderek ispat-ı vücut etme şartıyla serbest kalmasına emir verdi. 

Bu haber toplam 3073 defa okunmuştur
İlgili Haberler