1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Kabul edilebilir değil’
 ‘Kabul edilebilir değil’

‘Kabul edilebilir değil’

K. T. Esnaf ve Zanaatkarlar Odası, elektriğe yapılmak istenen zammı eleştirdi

A+A-

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Mahmut Kanber, “elektriğe yapılmak istenen zammı”eleştirdi.
Kamber yaptığı yazılı açıklamada, mazot ve benzinde olduğu gibi dövizin yükselişi veya düşüşüne bağlı olarak elektrikte de fiyat belirleme yaklaşımı olduğunu, böylesi bir yaklaşımı doğru ve kabul edilebilir bulmadığını ifade etti.

Elektrikte zam yapmanın, “büyüğü kollayan ranta dayalı politikalardan dolayı durmadan küçülen, küçüldükçe de ayakta kalmak için borçlanan işletmelerin bir kılıç darbesiyle yerlere serilmesi” anlamına geleceğine işaret eden Kamber, elektriğin hava, su kadar elzem ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Kanber, üretimin, hizmetlerin elektriğe bağımlılığından dolayı, yapılacak fiyat değişikliklerinin bütün ürünlere yansıyacağını ifade ederek, “elektrik zammından toplum en kötü şekilde etkilenecek” dedi.

Sağlıkta, eğitimde bütçeden pay ayrıldığı gibi, elektrik için de bütçeden pay ayrılması gerektiği görüşünü dile getiren Kanber, “Elektrik için bütün hayatı tüketmek, yakmak yerine sigara, tütün, alkollü içecekler ve daha pek çok nihai ürünler üzerinden, hayatı pahalılaştırmadan elde edilecek ek gelirlerle, bu içinde yaşadığımız süreç atlatılabilir” ifadelerini kullandı. TAK

Bu haber toplam 1328 defa okunmuştur