“Justice, Türk Ocağı’nı istemedi”

“Justice, Türk Ocağı’nı istemedi”

Türk Ocağı ile satın alma opsiyonu olmasına rağmen K.Kaymaklı’ya imza atan Justice konusunda Bağcıl Başkanı Hasan Besim yaşanan süreci YENİDÜZEN’e anlattı

A+A-

 

Eren ŞİŞİK

Bonservisi Bostancı Bağcıl’da bulunan ve geçen sezonun devre arasında Türk Ocağı’na kiralık olarak transfer olan Justice Amenyaglo konusunda ilginç bir durum yaşandı. Oyuncu sezon ortasında Bostancı Bağcıl ile Türk Ocağı arasında yapılan mutabakata uymayarak, Türk Ocağı’ndan alacaklarını alamadığı gerekçesiyle Küçük Kaymaklı’ya imza attı. Konuyla ilgili olarak Bostancı Bağcıl Kulüp Başkanı Hasan Besim YENİDÜZEN’e açıklamalarda bulundu. Gün boyunca yaşanan süreci anlatan Hasan Besim, “Justice beni aradı ve Türk Ocağı’ndan parasını alamadığını, ülkesine gitmek için de paraya ihtiyacı olduğunu söyledi.” dedi.

 

Besim: “Justice bana ‘Türk Ocağı’na dönmem, bana bir kulüp bul ben imza atacağım’ dedi.”

Sabah saatlerinde Justice Amenyaglo’nun kendisini aradığını ve Lefkoşa’da olduğunu, ülkesine gideceğini ancak cebinde 5 kuruş parası olmadığını söylediğini ifade eden Hasan Besim, “Justice bana ‘Türk Ocağı ne alacaklarımı ne de şampiyonluk primimi verdi. Ben Bağcıl’ın malıyım bana 3 bin Dolar ver’ dedi” diye konuştu. Hasan Besim, kendisinin bu parayı verecek durumda olmadığını oyuncuya ilettiğini belirterek, “Bana ‘o zaman ben Türk Ocağı’na dönmem, bana bir kulüp bul ben imza atacağım, istediğim parayı da kim verirse önümüzdeki sezon orada oynayacağım’ dedi. Ben de kendisine Türk Ocağı’na sözüm olduğunu ve eğer başka takıma imza atarsa zor durumda kalacağımı ilettim. O bu konuda bana ısrar etti, bana ne olursa olsun Türk Ocağı’na gitmek istemediğini söyledi.”dedi.

 

İlk görüşme GAÜ Çetinkaya ile

Hasan Besim, bunun üzerine GAÜ Çetinkaya yöneticisi Mehmet Tatar ile görüştüğünü ve durumu ona anlattığını belirterek, “Tatar’ın ofisine bıraktım ve işlerimi halletmek için oradan ayrıldım. Daha sonra Mehmet Tatar beni arayarak oyuncuyla anlaşamadıklarını ve Justice’in 10 bin Dolar peşin, 1500 Dolar da aylık istediğini bu sebeple de orta yolu bulamadıklarını söyledi. Daha sonra da bana bonservis için ne kadar istediğimi sordu, ben de 80 bin TL dedim. Onlar da 60 bin TL’de ısrar etti ve anlaşamadan oradan ayrıldık.” diye konuştu.

 

“Kaymaklı, ne kadar isterse vermeye hazırdı”

Daha sonra Küçük Kaymaklı Genel Koordinatörü Salih Sakallı’nın kendisini aradığını kaydeden Hasan Besim, “Bana Justice ile devre arası görüştüklerini ve anlaşamadıklarını ancak şimdi ne kadar para isterse vermeye hazır olduklarını söyledi. Ben de Justice’e bu konuda ne düşündüğünü sordum. O da bana GAÜ Çetinkaya’dan istediği paranın aynısını istediğini ve Küçük Kaymaklı bu parayı verirse imza atacağını söyledi” dedi.

 

“Justice’e defalarca sordum, ‘eminim imzalayacağım’ dedi”

Salih Sakallı’nın Kulüp Başkanı Hasan Tosunoğlu’ndan da onay aldıktan sonra tekrardan kendisini aradığını kaydeden Besim, “Bize tamamdır, getir imzalayalım dediler. Justice’e bir kez daha sordum, o da bana ‘Ben profesyonelim, Türk Ocağı beni parasız bıraktı, imzayı atacağım’ dedi. Bunun üzerine Kaymaklı’ya gittik ve 3 bin Dolar’ı Justice’e nakit olarak orada verdiler. 2 bin Dolar dönüşünde, 5 bin Dolar devre arası ve 1500 Dolar da aylık ücrete Justice, Kaymaklı ile anlaştı.”dedi.

 

“Türk Ocağı ile yapılan mutabakatı inkâr etmiyorum, ama…”

Kendisinin Türk Ocağı ile yaptığı opsiyon mutabakatını inkar etmediğini kaydeden Hasan Besim, “Futbolcu orada oynamak istemiyor, bu durumda ben ne yapabilirim? Israr ettim, söz verdim dedim ama dinletemedim. Türk Ocağı’ndan kimse beni bu konu ile aramıyor ancak basına benim hakkımda açıklama yapıyor” dedi. Türk Ocağı ile yakın ilişkilerinin kurulmasında önemli rol oynayan Niyazi Güvenir’i, Justice Kaymaklı’ya imza atmadan aradığını ve “Bu oyuncu imzalıyor, bak konuş bu adama 2-3 bin Dolar verin yoksa kaçacak” dediğini kaydeden Besim, “Niyazi Güvenir bana döneceğini söyledi, daha sonra arayıp kendisine kimsenin dönüş yapmadığını belirtti. Justice’e de defalarca sordum, o da bana emin olduğunu, bu paraya ihtiyacı olduğunu ve imzayı atacağını söyledi” dedi.

 

“Türk Ocağı 2-3 bin Dolar verseydi oraya imza atacaktı”

Justice’in bu konuda mağdur edildiğini ifade eden Hasan Besim, Justice’in kendisine “Türk Ocağı başkanı benim gideceğimi bilirdi ve buna rağmen paramı vermedi. Benim geçindirmem gereken bir ailem var. Babam yok, anneme ve kardeşlerime ben bakıyorum” dediğini söyledi. Hasan Besim, Justice’in Türk Ocağı’ndan 1000 Dolar peşinat, 700 Dolar da aylık ücrete futbol oynadığını ifade ederek, “Türk Ocağı Justice’e gitmeden 2-3 bin Dolar verseydi, yine Türk Ocağı’nda kalacaktı. Ama onu mağdur ettiklerini düşünüyor” dedi. Oyuncunun günlerdir Türk Ocağı Teknik Direktörü Mehmet Bolkan’ı aradığını kaydeden Hasan Besim, “Mehmet Bolkan kaç gündür telefonlarına çıkmıyor. Ancak olay duyulur duyulmaz dönüp Justice’i arıyor” dedi.

 

“Yüksek bonservis söylentisi gerçek değil, sadece oyuncu istedim”

Küçük Kaymaklı ile yüksek bir bonservis bedeli karşılığında anlaştığının gerçeği yansıtmadığını ifade eden Hasan Besim, “Ben Kaymaklı’dan para istemedim. Sadece 4 oyuncu istedim. Bunlardan biri de benim futbolcum olan Ahmet Zaifoğlu. Onlar da bana olumlu baktı ve değerlendirip listeyi sunacaklarını söyledi. Ben bu yıl Süper Lig’e çıkmak istiyorum ve oyuncu olmadan da çıkamam. Paradan çok oyuncuya ihtiyacım var” dedi.

 

“İçim rahat değil”

Kendisinin bu konuda içinin rahat olmadığını ve ne yaptıysa Justice Amenyaglo’yu ikna edemediğini belirten Hasan Besim, “Burada konu Justice’in mağdur edilmesi ve paraya ihtiyacı olması. Kaymaklı olmasaydı da parayı veren herhangi bir kulübe imza atacaktı” dedi. Öte yandan Justice’in artık Kaymaklı’nın futbolcusu olduğunu ifade eden Hasan Besim, “KTFF Başkanı da beni aradı ve başka kulübe imza atamayacağını söyledi. Eğer ikinci imzayı atarsa 3 yıl ceza yer. O yüzden artık bu işin geri dönüşü yoktur” dedi.

Bu haber toplam 2867 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum