1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Jiu jitsu‬ DAÜ’de doğuyor
Jiu jitsu‬ DAÜ’de doğuyor

Jiu jitsu‬ DAÜ’de doğuyor

Ülkemizde sessiz sedasız faaliyet gösteren bir spor dalı Jiu jitsu‬

A+A-

Çağan Kutgüner
Ülkemizde sessiz sedasız faaliyet gösteren bir spor dalı Jiu jitsu‬. Rakibin saldırı ivmesinden faydalanarak rakibi etkisiz hale getirmeye çalışmak üzerine kurulu, Brezilya ve Japonya kökenli, temelinde savunma sanatı olan bu spor, dünyaca ünlü kafes dövüşünün temelini oluşturmakta.
KKTC’de de Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) bünyesinde ülkemiz federasyonları arasında yerini almaya çalışan ve gelişmekte olan bir spor dalı.

İlgi gün geçtikçe artıyor
Ülkemizde ‬ Selman Özcan öncülüğünde 2011 yılında DAÜ bünyesinde Academy Cyprus olarak göreve başlayan kulüp geçen 4 yıl içerisinde hatırı sayılır bir gelişim göstererek 60 faal üyeye ulaştı. Üyeleri günden güne artan Academy Cyprus henüz ülkemizde resmiyet kazanmış olmasa da sporcuları Berk Ekensoy, Özge Özcan, Selman Özcan, Rashad Hajiyev  ve Yacoov Afik IBJJF’nin (Uluslararası Brezilya Jiu jitsu‬ federasyonu) düzenlediği turnuvalara katılmış ve burada madalyalar kazanmıştır. Bu turnuvalarda Berk Ekensoy 1 altın, Özge Özcan 3 bronz, Selman Özcan 2 bronz, Rashad Hajiyev 1 bronz ve Yacoov Afik 1 bronz madalya kazanma başarısı gösterdi.

Organizasyonlar sosyal medyada duyuruluyor
Çoğunluğunu  DAÜ’lü öğrencilerin oluşturduğu kulüp daha çok kendi arasında antrenmanlar yapsa da
Azerbaycan, Nijerya ve Türkiye’den rakipler gelerek DAÜ’de turnuvalar düzenleniyor. Önümüzdeki ay da DAÜ’de bir turnuva düzenleyecek olan kulüp organizasyonlarını Academy Cyprus adı altında Facebook sayfasından ve www.academycyprus.com sitesinden duyuruyor.

Hedef federasyon kurmak
Jiu jitsu alanında ülkemizde tek olan Academy Cyprus kulüp lideri Selman Özcan ve kulübün aktif üyelerinden olan Mehmedali İlkman’ın kısa vadeli hedefleri ise önce kulüp olarak resmiyet kazanıp daha sonra da Federasyon kurarak bu sporu KKTC’de geliştirmek.

Bu haber toplam 3905 defa okunmuştur