1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Japonya'da yanardağ faaliyete geçti
Japonyada yanardağ faaliyete geçti

Japonya'da yanardağ faaliyete geçti

Japonya'nın güneyindeki Şindake Yanardağı'nın faaliyete geçtiği, havaya kül ve taş püskürttüğü bildirildi.

A+A-

Japon Meteoroloji Ajansı, Kuçinoerabu Adası'nda yer alan bin 421 metre yüksekliğindeki yanardağda yerel saatle 10.00'da patlamalar meydana gelmeye başladığını açıkladı.  Ajans, bölgedeki alarm düzeyini en yüksek seviye olan beşe çıkardı. Adada yaşayan yaklaşık 140 kişinin tahliye edilmesi için gemi gönderildi.

Ada sakinlerinden Nobuaki Hayaşi, ulusal televizyon kanalı NHK'ya yaptığı açıklamada "Birden bir patlama sesi duyduk. Sonra yanardağdan kapkara bir duman yükseldi. Gökyüzü aniden karardı. Yanardağdan duman yükselmeye devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Japonya'yı oluşturan dört büyük adadan Kyuşhu'nun 80 kilometre güneybatısında yer alan Kuçinoerabu, doğal park olarak kabul ediliyor. Adada yaşayan az sayıdaki kişi, geçimini turizm ve balıkçılıkla sağlıyor. Ada'nın merkezindeki Şindake Yanardağı'nda ağustos ayında da patlamalar meydana gelmişti.

"Pasifik Ateş Çemberi" deprem ve volkan kuşağında yer alan Japonya'da 118 aktif yanardağ bulunuyor. Başkent Tokyo'nun batısındaki Ontake Yanardağı'nda eylül ayında meydana gelen patlamalarda 57 kişi yaşamını yitirmişti.

TAK

Bu haber toplam 1187 defa okunmuştur