1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Jantel Lavender imzayı attı
Jantel Lavender imzayı attı

Jantel Lavender imzayı attı

YDÜ, daha önce anlaşma sağladığı Jantel Lavender ile sözleşme imzaladı

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı bu yıl transfer ettiği, WNBA takımlarından Los Angeles Sparks’da forma giyen Jantel Lavender ile sözleşme imzaladı.

Yakın Doğu Üniversitesi Spor Kulübü’nden yapılan açıklamada, uzun yıllardır Türkiye liginde oynayan 1.93 boyunda, 1988 doğumlu oyuncunun kendisini Yakın Doğu Üniversitesi renklerine bağlayan sözleşmeye imza attığı duyuruldu.

 

Euroleague ve WNBA’in en tecrübelilerinden

Kadın basketbolunun en değerli uzunları arasında yer alan ve hem Avrupa basketbolunda hem de WNBA’de uzun yıllardır mücadele eden Jantel Lavender, her iki ligin de en tecrübeli oyuncuları arasında yer alıyor. Euroleague’de uzun yıllardır FamilaSchio, Wisla Can-Pack ve Fenerbahçe formalarını giyen JantelLavender basketbol otoriterleri tarafından kadın basketbolunun pivot pozisyonundaki en önemli isimleri arasında gösteriliyor.

 

Birçok başarısı mevcut

ABD’nin saygın üniversitelerinden Ohio State mezunu olan Lavender’in kariyeri başarılarla dolu. Kariyeri boyunca İtalya Ligi, Türkiye Ligi, Türkiye Kupası, Polonya Ligi (2 kez), Polonya Kupası (2 kez) şampiyonlukları ve geçtiğimiz sezon Los Angeles Sparks ile kazandığı WNBA Şampiyonluğu bulunan Lavender, kişisel olarak da WNBA En iyi Altıncı Oyuncu Ödülü,  Polonya Ligi ve Polonya Kupası MVP ödüllerini kazandı, ayrıca WNBA All-Star’a seçilme başarısı gösterdi. Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe formasıyla Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden Lavender, Türkiye Ligi’ni 14.7 sayı, 7.8 ribaunt, 2.7 asist ortalamaları ile tamamladı. Lavender, Euroleague’de ise 13.6 sayı, 7.2 ribaunt, 1.4 asist ortalamalarıyla oynadı. WNBA’de Los Angeles Sparks forması ile 2017 sezonunda 7.3 sayı, 3.0 ribaunt, 0.9 asist ortalamaları kaydetti.

 

Lavender; “Büyük bir takımla yeni bir şans yakalacağımı düşünüyorum”

İmza töreninde konuşan Jantel Lavender, “Burada olduğum için çok mutluyum. Kariyerimde büyük bir takımla yeni bir şans yakalayacağımı düşünüyorum. Takım olarak iyi bir sezon geçirip başarılar yakalayacağımıza inanıyorum” dedi.

Yeniden Türkiye Ligi’nde oynayacak olmaktan dolayı heyecanlı ve sabırsız olduğunu ifade eden Lavender, “ Kadın basketbolunun çok önemli isimlerinin bir arada olduğu büyük bir takım. Bir sezonda bütün kupaları kazanan tek takım olmaları beni etkiledi ve teklif geldiği zaman kabul ettim. Koyduğu hedefleri gerçekleştirmek için çok çalışan ve başarıya inanan bir takım ruhu var. Organizasyonun yapısı hem teknik hem de idari anlamda kusursuz. Bu güzel ekip için en iyi şekilde mücadele edeceğim” şeklinde konuştu.

 

Batur: “Lavender değer katacak”

İmza töreninde hazır bulunan Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Batur ise Jantel Lavender’in kadın basketbolunun değerli oyuncuları arasında bulunduğunu ifade ederek, kendilerine hem yetenek hem de tecrübe anlamında değer katacağını söyledi.

Lavender’in uzun yıllar Türkiye Ligi ve Euroleague’de başarılı takımlarda forma giydiğini anımsatan Cemal Batur, “Bizim mücadele ettiğimiz iki kulvarda da tecrübeye sahip bir oyuncu. Hedefe doğru giden, savaşçı bir yapıya sahip. Saha içinde gelen fırsatları en iyi şekilde değerlendirebiliyor. Tecrübesi ile bu yıl bizim Avrupa liginde koyduğumuz final four oynama hedefi doğrultusunda takımımıza önemli katkılar sağlayacağını düşünüyoruz. Takımımıza ve kendisine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bu haber toplam 1968 defa okunmuştur
Etiketler :