1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘İzni verdi, başına geçti’ iddiası
‘İzni verdi, başına geçti’ iddiası

‘İzni verdi, başına geçti’ iddiası

Lefke’de ‘Madencilik arama izni’ verilen GÜRİŞ Firması’nın ‘Santral Madencilik’ Şirketi’nin başına, yatırıma aracı olan YAGA Eski Başkanı Derviş Besimler’in geçtiği iddia edildi…

A+A-

Meltem SONAY
İzne ve yatırıma aracı olan dönemin YAGA Başkanı Derviş Besimler’in YAGA’daki görevinin bitmesinin ardından, şimdi GÜRİŞ Firması’nın Lefke’deki ‘Santral Madencilik A.Ş’nin ‘Müdürü’ olduğu iddiası ortaya atıldı.
Lefke’de 2013 yılı Nisan ayında, Kıbrıs Türk Yatırım Geliştirme Ajansı (YAGA) tarafından Türkiye’deki GÜRİŞ Firması’na ‘madencilik arama izni’ verilmesi ve bunun Bakanlar Kurulu tarafından onaylanması tepkiyle karşılanmıştı.
Besimler, ‘Kimseyi ne yapacağım ilgilendirmez’ derken,  iddiaların da ‘kesinlikle’ yalan olduğunu söyledi.
Öte yandan, YAGA eski Başkanı Derviş Besimler’in, söz konusu şirkete ‘evini kiraladığı’ da iddia edildi.

Besimler: “Bu atıkların oradan kalkması için fırsat yarattım”
Derviş Besimler, iddiaların asılsız olduğunu ve bu iddiaları kimin, neden ortaya attığına anlam veremediğini ifade etti.
YAGA’daki görevinin bıraktığını ve bundan sonra da ne yapacağının kimseyi ilgilendirmediğini söyleyen Besimler, “Bu iddiaları ortaya atanlar benim bir işadamı olduğumu bilmiyorlar sanırım… Kendi İşlerim, projelerim var, onları yönetecek birilerini ararken başka yerde müdürlük yapacak değilim” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 2498 defa okunmuştur