1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. İZİNSİZ YAPIYA ÖZEL “KAT ARTIRIMI PROTOKOLÜ”
İZİNSİZ YAPIYA ÖZEL  “KAT ARTIRIMI PROTOKOLÜ”

İZİNSİZ YAPIYA ÖZEL “KAT ARTIRIMI PROTOKOLÜ”

Kaya Gruba ait Karaoğlanoğlu’ndaki tartışmalı otel inşaatı ile ilgili emirname hazırlığından sonra şimdi de protokol imzalandı…Protokole göre “kat artırımı yapılabilecek”

A+A-

Ayşe GÜLER

“Kaçak kat” meselesiyle kamuoyu gündeminden düşmeyen Karaoğlanoğlu’ndaki Kaya Gruba ait otel inşaatı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Otelin olduğu bölgede ‘kat artımının’ öngörüldüğü söylenen Girne İmar Planı nedeniyle Kaya Turistik Tesisleri Anonim Şirketi ve Banayan Beach Limited ile Girne Belediyesi arasında protokol imzalandı.

Şehir Planlama Dairesi’nden gelen resmi yazı sonrasında imzalanan protokole göre Kaya Grup, Haziran-Temmuz ayında hayata geçeceği konuşulan imar planı çalışması içerisinde ‘kat artımı ihtiyacının’ doğmaması halinde en geç Temmuz 2017’de inşaattaki izinsiz 1 katı yıkmayı taahhüt etti. 

İmzalanan protokol ile Girne Belediyesi tarafından inşaattaki izinsiz yapının yıkılması için açılan ve uzun süredir devam eden duruşmanın geçici olarak askıya alınması da gündeme geldi.

Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Mesut Mesutoğlu huzurunda görüşülen dava, duruşmaya başlanmak üzere 14 Nisan Cuma günü saat 13.30’a erteledi.

Taraflar hazır bulundu

Girne Kaza Mahkemesi huzurunda görüşülen duruşmada Girne Belediyesi adına İmar Bölümü Şube Amiri Özge Şener Cantürk, Belediye Avukatı Sıla Tokay, Kaya Turistik Tesisleri Anonim Şirketi yetkililerinden Binali Yılmaz ve avukat Hasan Özkök hazır bulundu.

Girne Belediyesi Avukat Sıla Tokay:
Davayı tamamen geri çekmiyoruz

Girne Belediyesi Avukat Sıla Tokay, dün Şehir Planlama Dairesi’nden 10 Nisan 2017 tarihli bir yazının belediyeye ulaştığını söyledi, yazının içeriği ile ilgili bilgi verdi.

Tokay, söz konusu taşınmazı kapsayacak şekilde imar planı çalışmasının olduğunun, imar planında da değişikliğe gidilmesi halinde ‘kat artımının’ öngörülebileceğinin belirtildiğini aktardı.

Bu doğrultuda Girne Belediyesi ile Kaya Turistik Tesisler Anonim Şirketi ve Banayan Beach Limited ile protokol imzalandığını kaydeden Tokay, 2017 yılı Haziran-Temmuz aylarına kadar yapılacak imar planı içerisinde kat artımı ihtiyacının doğmaması halinde en geç Temmuz 2017’de yıkmayı taahhüt ettiklerini açıkladı.

Tokay, ayrıca söz konusu şirketin inşaat ile ilgili planlama onayı temin ettiğini, temin edilen planlama onayının dışarısına çıkmayacaklarını da taahhüt ettiklerini söyledi.

Şehir Planlama Dairesi’nden gelen resmi yazıyı mahkemeye emare olarak sunan Tokay, davayı tamamen geri çekmediklerini, imar planının hatları oluşuncaya kadar davayla ilgili takipsizlik dosyalamak için duruşmanın 14 Nisan Cuma gününe tehir olmasını talep etti.

Özkök itiraz etmedi…

Kaya Turistik Tesisleri Anonim Şirketi adına avukat Hasan Özkök ise tehir talebine itiraz etmedi.

Cuma günü yeniden görüşülecek

Mahkemede aktarılan olgular ışığında Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Mesut Mesutoğlu ise Şehir Planlama Dairesi’nden Girne Belediyesi’ne gelen resmi yazı ile imzalanan protokolün mahkemeye emare olarak sunulduğunu belirtti.

Mesutoğlu, Haziran ayına kadar yapılması düşünülen çalışma ile inşaatın son katının legal hale gelmesinin söz konusu olabileceğine değinerek, davayı duruşmaya başlamak üzere 14 Nisan Cuma günü saat 13.30’a erteledi.

 

 

 

Bu haber toplam 3823 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler