1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 'İzinsiz, onaysız’ devam
İzinsiz, onaysız’ devam

'İzinsiz, onaysız’ devam

16 adet Bonzai türü zeytin… Yaklaşık 60 bin TL!.. Hiçbir daire ve kurumun henüz ‘dur’ demediği kaçak bahçeye, tanesinin yaklaşık 4 bin TL civarında olduğu belirtilen, 16 adet bonzai türü zeytin ağacı da ekildi.

A+A-

 

Meltem SONAY

Cumhurbaşkanlığı’nın ‘kaçak’ bahçesinde düzenleme çalışmaları ‘izinsiz, onaysız’ devam ediyor. Hiçbir daire ve kurumun ‘dur’ demediği kaçak bahçeye, tanesi yaklaşık 4 bin TL civarında 16 adet bonzai türü zeytin ağacı da ekildi.

Ağaçların Türkiye’den getirtildiği ve 1 adedinin değerinin yaklaşık 4 bin TL olduğu belirtilirken, Cumhurbaşkanlığı bahçesine dikilen 16 adet ağacın ederi de 60 bin TL’yi aşıyor.

Taçoy ‘maddi imkansızlıkta sadece bahçe düzenlemesi yapılıyor’ demişti…

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy’un projenin 2007-2009 yılları arasında ortaya projedeki Cumhurbaşkanlığı İdari Binası’nın, şimdi Maliye'nin maddi imkansızlığı nedeniyle yapılamadığı yönündeki açıklamasında karşın, bahçe düzenlemesi henüz tamamlanmadan ekilen 16 adet ağacın bedelinin de 60 bin TL civarında olduğu öğrenildi.

Öztek: “Bugün gönderilecek”

Şehir Planlama Dairesi Müdürü Ertan Öztek, Cumhurbaşkanlığı önündeki yapım çalışmasını yürüten Planlama ve İnşaat Dairesi Müdürlüğü’ne inşaatın durdurulması gerekli izinler için başvurulmasına yönelik yazının bugün gönderileceğini belirtti.

Müdür Öztek, “Biz yasal olarak izin almaları gerektiğini bildireceğiz, tavırları ne olur bilemiyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 2051 defa okunmuştur