1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. İzcan: “Sistem çöktü”
İzcan: “Sistem çöktü”

İzcan: “Sistem çöktü”

İzcan, mevcut sistemin çöktüğünü savunarak, tüm barış ve demokrasi yanlısı grupları içine alan sistemin radikal alternatifi olacak bir yapıya ve güç birliğine talebin her geçen gün yüskeldiğini söyledi.

A+A-

 

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, mevcut sistemin çöktüğünü savunarak, tüm barış ve demokrasi yanlısı grupları içine alan sistemin radikal alternatifi olacak bir yapıya ve güç birliğine talebin her geçen gün yüskeldiğini söyledi.

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu güç birliğini oluşturmanın . Kıbrıs sorununun çözümü ve çağdaş, demokratik bir yapının oluşumunu hedefleyen siyasi parti, sivil toplum ve sendikaların görevi olduğunu ifade etti.

İzcan; “halkımız son kırk yıllık dönemin kapanması ve yeni bir dönemin başlamasını talep etmektedir. Bu talep doğru okunmalı ve demokrasi ve barış güçleri en geniş cepheyi oluşturarak toplumun karşısına ciddi bir alternatif olarak çıkmalıdır” dedi.

Yerel seçimlerde ve Anayasa referandumunda Kıbrıslı Türklerin değişim talebini ortaya koyduğunu savunan İzcan, 2015 yılında gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçiminde oluşturulacak güç birliğinin ortak aday belirleyerek toplum tarafından talep edilen değişimin sağlanmasının zorunlu olduğuna kaydetti.

İzcan, sistemin parçası olduğunu ileri sürdüğü siyasal partiler arasında hiçbir fark kalmadığını savunarak, “bizim için aslolan Kıbrıslı Türklerin çıkarları, varlık ve kimliğinin korunmasıdır. Bunu sağlayacak en geniş cephenin oluşturulması ve bu cepheyi temsil edecek adayın Cumhurbaşkanı olmasını sağlamak ve toplumun talep ettiği dönüşümü gerçekleştirmek bizim öncelikli görevimizidir. Birleşik Kıbrıs Partisi bu yönde çalışacak ve üstüne düşeni yapmaya devam edecektir” dedi.

(TAK)

Bu haber toplam 1300 defa okunmuştur