1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. İzcan: “Çözümün anahtarı Maraş paketi”
İzcan: “Çözümün anahtarı Maraş paketi”

İzcan: “Çözümün anahtarı Maraş paketi”

ı İzzet İzcan, 5 maddelik açılım paketinden dolayı Akıncı ile Anastasiadis’i tebrik etti

A+A-

 

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, 5 maddelik açılım paketinden dolayı Akıncı ile Anastasiadis’i tebrik etti, ancak kapsamlı çözümün anahtarının Maraş paketi olduğunu savundu.
BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, yazılı açıklamasında, liderler toplantısında 5 maddelik açılım paketi üzerinde anlaşmaya varmalarından dolayı her iki liderleri kutladıklarını belirtti.
Güven yaratıcı önlemlerin müzakere süreci ile paralel bir şekilde hayata geçirilmeye devam edilmesi gerektiğini belirten İzcan, “Müzakere süreci ile toplumlararası güven ortamının gelişmesine katkı sağlamak ve federal kültürün temellerini atmak için Maraş’ın iadesi ile Mağusa Limanı ve Ercan Havalimanı’nın eşzamanlı açılması şarttır. Maraş paketi kapsamlı çözümün anahtarıdır” dedi.
İzcan, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumlar arasındaki Hellim’in tesciliyle ilgili anlaşmazlığın çözülmesi, toplumlararası ticaret ve ortak iş alanlarının yaratılması, eğitim müfredatlarının iyileştirmesi ve futbolun yeniden birleştirilmesi yönünde de adımlar atılmasını beklediklerini belirtti.
Kıbrıs sorununun çözümünün şart olduğunu ve Kıbrıs sorunu ile ilgili tüm tarafların çıkarının çözümden geçtiğini ifade eden İzcan, çözüm yönünde kararlılık ve yapıcı adımlar ile erken çözüme ulaşılabileceğini savundu. TAK

Bu haber toplam 2328 defa okunmuştur