1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. İzcan Baf’ta etkinlikte konuştu
İzcan Baf’ta etkinlikte konuştu

İzcan Baf’ta etkinlikte konuştu

İzcan, AKEL Baf Örgütü tarafından Baf Neoapolis Üniversitesi’nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katıldı.

A+A-

 

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, AKEL Baf Örgütü tarafından Baf Neoapolis Üniversitesi’nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katıldı.

BKP’den yapılan açıklamaya göre İzcan konferansta yaptığı konuşmada, “Kıbrıslıların bundan sonraki süreçte Kıbrıs sorununun çözümü ve ülkenin federal bir çatı altında birleştirilmesi ile ilgili samimiyetlerini ortaya koymalarının önemine” vurgu yaptı.

Hem Kıbrıslı Türkler hem de Kıbrıslı Rumların yeterince acı çektiğini kaydeden İzcan, “Geçmişte yaşanan acıların tekrarlanmaması bizim elimizde. Esas karar vermemiz gereken geçmişin acılarının tekrar yaşanmasını isteyip istemediğimizdir” dedi.

Doğru olanın Birleşik Federal Kıbrıs’ın oluşturulması, barış ve çözümün sağlanması için samimiyetle hareket edilmesi olduğunu belirten İzcan, “Her iki toplum da barış ve çözüme ulaşılması ve yurdumuzun yeniden birleşmesi için samimiyetle çalışmalıdır. Bize düşen çocuklarımıza barış ve huzur dolu bir gelecek bırakmaktır” dedi.

BKP’nin, Kıbrıs’ı yeniden birleştirecek ve Kıbrıslıların yeniden kardeşçe bir arada yaşayacağı bir çözüm için kararlı mücadelesine devam edeceğine dikkat çeken İzcan, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumların geleceğinin ortak olduğunu ve ortak geleceklerini birlikte şekillendirmeleri gerektiğini kaydetti.

(tak)

Bu haber toplam 1381 defa okunmuştur