1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "İyi İdare Yasası" Kalkınma Bankası'nda anlatıldı
İyi İdare Yasası Kalkınma Bankasında anlatıldı

"İyi İdare Yasası" Kalkınma Bankası'nda anlatıldı

Kalkınma Bankası çalışanlarına “İyi İdare Yasası” hakkında hizmet içi eğitim toplantısı düzenlendi.

A+A-

Kalkınma Bankası çalışanlarına “İyi İdare Yasası” hakkında hizmet içi eğitim toplantısı düzenlendi.

Kamu gücü ayrıcalıklarını kullanma yetkisine sahip kamu idaresine karşı yurttaşları korumayı ve bu kişilerin idari işlem, eylem ve ihmallere karşı başvurabilecekleri hukuki yolları düzenlemeyi amaçlayan  “ 27/2013 sayılı İyi İdare Yasası”, Kalkınma Bankası çalışanlarına, hizmet içi eğitim olarak sunuldu.

Cumhuriyet Meclisi Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi Başkanı, Cumhuriyetçi Türk Partisi Ulusal Güçler (CTP/BG)  milletvekili Tufan Erhürman’ın konuşmacı olduğu hizmet içi eğitimde,  yürürlüğe giren “İyi İdare Yasası”  hakkında Banka çalışanlarına bilgi verildi.

KINIŞ

Toplantının başlangıcında konuşan, Banka Genel Müdürü Fatma Kınış, Kalkınma Bankası’nın yatırımcıların finansman ihtiyacını karşılayan önemli bir kamu kuruluşu olduğunu söyledi.

Yirmi yıldır kalkınma bankacılığı faaliyetlerini sürdüren Banka’nın en değerli varlığının, sahip olduğu insan kaynağı olduğuna dikkat çeken Kınış, Kalkınma Bankası’nın insan kaynaklarını geliştirme ve teşvik politikaları çerçevesinde, Banka çalışanlarına kalkınma bankacılığı alanında kendilerini geliştirebilmeleri için sürekli eğitim olanağı sağlandığını ifade etti. 

Kınış, Banka yönetiminin hizmet kalitesini artırmayı hedeflediğini belirterek, “Kalkınma Bankası öncelikle bir hizmet kuruluşudur. Bankamız bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki dönemde de hizmet kalitesini hukukun üstünlüğü, eşitlik ve tarafsızlık ilkesi çerçevesinde artırarak sürdürecektir. Bu bağlamda, Sayın milletvekilimize zamanını ayırarak Yasa ile ilgili bizleri bilgilendirdiği için teşekkürlerimizi sunarız ” dedi.

(tak)   

Bu haber toplam 1639 defa okunmuştur