1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. 'İtirazımız naylon üyeliklere'"
İtirazımız naylon üyeliklere

'İtirazımız naylon üyeliklere'"

Ersin Tatar, “ kendilerinin asla UBP’lilerden, UBP delegelerinden bir çekinceleri olmadığını, sadece Genel Başkan Özgürgün’e destek amaçlı naylon üyeler yazılmasının önüne geçmeye çalıştıklarını” vurguladı.

A+A-

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkan adayı ve Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, “ partinin 31 Ekim’de yapılacak kurultayında hizmet için genel başkanlığa aday olduğunu, kapalı kapılar arkasında demokrasi dışı uygulamalar yapılmasına karşı çıktıklarını, bunun da en doğal hakları olduğunu” vurguladı.

Tatar, “ haftalardır parti yetkili kurullarını, kurultay süreci ile ilgili toplantı yapmaya çağırdıklarını, Genel Başkan Özgürgün’le görüşmeye çalıştıklarını ancak hep olumsuz yanıt aldıklarını” kaydetti.

Ersin Tatar, “ kendilerinin asla UBP’lilerden, UBP delegelerinden bir çekinceleri olmadığını, sadece Genel Başkan Özgürgün’e destek amaçlı naylon üyeler yazılmasının önüne geçmeye çalıştıklarını” vurguladı.

Tatar, açıklamasında şunları kaydetti:

“ UBP’nin son tüzük kurultayında ve bunun ışığında alınan kararlar ortadadır. Buna göre; İlçe ve kurultay degeleri üye yapılacak ve bu kurultaydaki seçimlerde onlar oy kullanacaklar. Böylesi bir durumda üye sayısının 3 bin 500, 3 bin 700 civarında olmasını bekliyorduk. Ancak süreç içinde gördük ki bizlere ‘ üye yazılmayacak’ denilirken el altından çeşitli kişilerce üye yazılması yoluna gidildi. Örneğin Sayın Özgürgün’ü destekleyeceğini belirten bir kişiye ailesi ve çevresinden 350 kişiyi üye yapma şansı verildiği parti içerinde yaygın bir şekilde konuşulmaya başlandı. Bunun üzerine genel başkan adayı olmalyı planlayan bizler Sayın Genel Başkan’dan randevu talep ettik.Ben medyaya yaptığım açıklamalarda Genel Başkan’dan , bir an önce yetkili kurulları kimelerin üye  olarak oy kullanacaklarını kesinleştirmek, yapılacak çalışmaları bir sıraya koymak üzere toplantıya çağırmasını talep ettim. Olmadı. Basına yansıyanlara göre ilçe başkanı da olan bir bakan arkadaşımız yeni üye yazımlarından haberi olmadığını söylüyor. Aldığımız bilgilere göre örgütlerin çoğu ve ilçe yönetim kurulları devre dışıdır. Yıllardır UBP içinde olan insanlar dışlanmıştır.Genel Başkan ve etrafındaki bazı kişiler ‘ben yaptım oldu’ zihniyeti ile 7 bine yakın üye kaydı yapma yoluna gitmişlerdir. Bizim itirazımız UBP’lilerin üye yapılmasına değildir. Bizim UBP’lilerden çekinmemiz söz konusu olamaz. Bizim itirazımız naylon üyeliklere ve demokratik anlayıştan uzaklaşılarak genel başkanlık yarışının bir Sayın Özgürgün ve atrafındakilerin beyinlerinde oluşturdukları  bir “düşmanlar arası çatışma” durmuna çekilme tehlikesindedir.

Genel Başkan demokratik olarak yapması gerekenleri yapacağına bizim Genel Yönetim Kurulu üyeliğize son verdi.

Neden? Çünkü biz adaymışız ve kendisinin başarısız olduğunu söylüyormuşuz... Partiyi kucaklaması gereken bir genel başkanın böyle bir şey yapması mümkün mü?  Sayın Özgürgün maalesef yapılmaması gerekeni yaptı ve bizimle hir görüşmeden bizi Genel Yönetim Kurulu’ndan attı.

Eğer Genel Yönetim Kurulu’nda üye olmak aday olmakla çelişirse o  zaman kendisi de istifa etsin ve Genel Sekreter partiyi seçime götürsün.

Bize göre Sayın Özgürgün’ün bizi Genel Yönetim Kurulu’ndan atarken amaçladığı şey anti demokratik uygulamaları ve oyunlarına Genel Yönetim Kurulu’ nu alet etmek istemesidir.

Ben arkadaşlarımıza buna izin vermeyecekleri yönünde güvenmek istiyorum. Aksi takdirde vebali büyük olur.
Bana göre UBP’nin son yıllarda yaşadığı pek çok sıkıntının, sebebi Sayın Özgürgün’ün kişisel tercihleri, duruşu ve hatalarıdır.

Unutulmamalıdır ki Sayın Özgürgün 2102 yılında yapılan Olağan Kurultayımız’nda ortaya çıkan Genel Başkanlık yarışı sonucu konusunda doğru karar verseydi mahkemelere düşmeyecektik.

Unutulmamalıdır ki mahkemelerimizin yanlış bulduğu karar Sayın Özgürgün’ün kararı idi.

Uyarıyorum; Ben en az Sayın Özgürgün kadar UBP’liyim ve partimi, partili kardeşlerimi, halkımı ve ülkemi seviyorum. Bizler herhangi bir şekilde partimizin sıkıntı yaşamasını istemeyiz; Ancak bu tutumumuz, kim isterse olsun , herhangi bir kişi veya makam sahibinin demokrasiyi ayaklar altına almasına, ben yaparım olur zihniyeti ile hareket etmesine ses çıkarmayacağımız anlamına asla gelmez.

Dileriz yanlıştan dönülür; Bir an önce yetkili kurullar toplanır; Tüzüğümüz ve daha önce kararlaştırılan şekilde herkesin bileceği ve görebileceği bir üye listesi ortaya konulur ve seçime gidilir; Partimizi  ve ülkemizi ayrılıklarımızı zenginlik sayarak birlik-beraberlik içinde daha güzel günlere taşırız”.

 

Bu haber toplam 2238 defa okunmuştur