1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘İthal’ yem geliyor…
‘İthal’ yem geliyor…

‘İthal’ yem geliyor…

Karma yem ithalatının ilki bugün gerçekleşiyor… Hayvancılık Dairesi’nden alınan ön izinle, Pınarlı Kooperatif Kredi Şirketi’ne ait 27 ton besi yemi ile bir üreticiye ait 25 ton süt yemi adaya ulaştı.

A+A-

 

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Hayvancılık Dairesi tarafından serbest bırakılan karma yem ithalatının ilki bugün gerçekleşiyor.

Hayvancılık Dairesi’nden alınan ön izinle, Pınarlı Kooperatif Kredi Şirketi’ne ait 27 ton besi yemi ile bir üreticiye ait 25 ton süt yemi adaya ulaştı.

Hayvancılık Dairesi ile Veteriner Dairesi ekipleri tarafından yapılacak kontrollerin ardından Adana’daki CP Standart Gıda Sanayi ve Ticaret Aş.’den ithal edilen karma yemin satışına izin verilecek.

 

Hayvancılık Dairesi Müdürü Gönen Vurana:

“Denetimin ardından ürünlerin girişine izin verilecek”

YENİDÜZEN’e ithal yemle ilgili bilgi veren Hayvancılık Dairesi Müdürü Gönen Vurana, bugün bir kooperatif bir de üreticiye ait ithal yemle ilgili işlemin gerçekleştirileceğini dile getirdi.

Vurana, Hayvancılık Dairesi ve Veteriner Dairesi işbirliği içerisinde gerçekleşecek denetimin ardından ürünlerin adaya girişine izin verileceğini kaydetti.

Vurana, ithal yem ile ilgili daireye bir üreticinin daha başvuruda bulunduğunu belirtti.

yeniduzen-satin-aliniz-970.jpg

 

 

Bu haber toplam 3004 defa okunmuştur