1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İthal patateste mantar hastalığı
İthal patateste mantar hastalığı

İthal patateste mantar hastalığı

Tarım Dairesi, ithal patateste mantar hastalığı tespit edildiğini duyurdu.

A+A-

Tarım Dairesi, ithal patateste mantar hastalığı tespit edildiğini duyurdu. Konu ile ilgili açıklama yapan Tarım Dairesi, hastalığın patates üretimini risk altına soktuğunu, ithal edilen söz konusu ürünün dağıtım ve satışının durdurulduğunu bildirdi.

Açıklamanın tam metni şöyle;

Patates Üreticileri Birliği Kooperatifi’ne ithal izni verilerek, ülkemize ithal edilen yemeklik patateslerde bitki sağlığı açısından mantari hastalık tespit edilmiştir.

Patateste tespit edilen mantari hastalık, patates yumrularının önemli bir hastalığı olup bitkisel üretimde ekonomik kayıplara neden olabilmektedir.

Adı geçen hastalık, sadece patates üretiminde risk teşkil etmektedir. Hastalığın insan, hayvan ve diğer canlılar üzerinde sağlık açısından hiçbir olumsuz etkisi bulunmamaktadır. Bahse konu mantari hastalık tespit edildikten sonra gerekli tedbirler alınmıştır.

Dağıtımı ve satışı durdurulan patatesler, ülkemize menşeinden temin edilen sağlık sertifikası ile getirilmişti. Sertifikada hastalıktan ari olduğu belirtilen üründe yapılan kontroller sonucu tespit edilen bulgular nedeniyle imha ve menşeine iade işlemi yapılacak.

İnsan ve hayvan sağlığı açısından endişe edilecek bir durumun olmadığı, kamuoyuna önemle duyurulur.

Bu haber toplam 6274 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler