1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İtalya'da Türk gemisi battı
İtalyada Türk gemisi battı

İtalya'da Türk gemisi battı

Çarpışmanın, sis nedeniyle görüş şartlarının kısıtlı olmasından kaynaklanmış olabileceği bildiriliyor.

A+A-

İtalya'nın kuzeydoğusundaki Ravenna limanı açıklarında Türk bandıralı bir yük gemisi, başka bir gemiyle çarpışarak battı. 11 mürettebat taşıyan Türk gemisindeki kayıpları arama çalışmaları sürüyor.

BBC’nin İtalyan kaynaklardan aldığı bilgilere göre dün sabah yerel saatle 09.30 civarında 'Gökbel' adlı olduğu belirtilen Türk ticari yük gemisi, Ravenna limanı girişine yaklaşık 1 deniz mili kala Belize bandıralı 'Lady Aziza' isimli bir yük gemisiyle çarpıştı. Olayın, gemilerden biri limandan çıkıp diğeri limana girmeye çalışırken meydana geldiği belirtildi.

Çarpışmanın, sis nedeniyle görüş şartlarının kısıtlı olmasından kaynaklanmış olabileceği bildiriliyor. Radar sisteminde bir arıza yaşanıp yaşanmadığı da araştırılıyor.

TC Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, tamamı Türk vatandaşı olan 11 kişilik mürettebatın 8'inin kurtarıldığını, diğerleri için kurtarma çalışmasının devam ettiğini söyledi.

Kurtarılanların sayısı hakkında teyit edilemeyen bilgiler geliyor.

İtalyan kaynakları Türk gemisinin 11 mürettebatından 5'inin kurtarıldığını, 1 kişinin cesedine ulaşıldığını ve kayıp 5 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü bildiriyor.

Ravenna Belediye Başkanı Fabrizio Matteucci ise Twitter'a yazdığı mesajda 2 kişinin öldüğünü, 5 kişinin kurtarıldığını, 4 kişinin bulunması için de çabaların devam ettiğini ifade etti.

AFP de sahil güvenlik yetkililerine dayandırdığı haberinde iki kişinin öldüğünü duyurdu.
Renzi'den mesaj

İtalya Başbakanı Matteo Renzi de Twitter hesabından yazdığı mesajda, olayla ilgili düzenli olarak bilgilendirme yapılacağını söyledi.Ravenna Belediye Başkanı Fabrizio Matteucci ise olayın çevresel bir risk yaratmadığını açıkladı. Matteucci, çarpışan gemilerin çevreye zararlı malzeme taşımadığını ve yakıt sızıntısı olduğuna dair belirti de bulunmadığını belirtti.

BBC Türkçe

Bu haber toplam 1496 defa okunmuştur