1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. İtalya'da Gezilecek Yerler - En Güzel Şehirler
İtalya'da Gezilecek Yerler - En Güzel Şehirler

İtalya'da Gezilecek Yerler - En Güzel Şehirler

Avrupa gezilerinin vazgeçilmeyen ülkelerinden birisi olan İtalya pek çok farklı şehirleri ile farklı bir Avrupa turu sunuyor.

A+A-

YENİDÜZEN ADVERTORIAL

Avrupa gezilerinin vazgeçilmeyen ülkelerinden birisi olan İtalya pek çok farklı şehirleri ile farklı bir Avrupa turu sunuyor. Özellikle Roma ve Venedik gibi bölgelerindeki özel tarihi yapıları gezmek noktasındaki seçenekleri İtalya'nın her zaman cazip bölgelerden biri olmasını sağlıyor.

Roma

İtalya’nın başkenti Roma, tarihi özellikleriyle ön plana çıkıyor. Dünyanın en önemli şehirleri arasında bulunmasının birçok sebebi var. Meydanları, antik kentleri, tarihi, müzeleri, restoranları ve birçok seçeneğiyle dolu dolu bir seyahat geçirebilirsiniz. Kolezyum, Aşk Çeşmesi, Vatikan gibi yapıtlar sizi büyüleyecek.

 

Venedik

Kanalların üzerine kurulan şehir Venedik’te kendinizi kaybedebilirsiniz. Muhteşem sokaklarda harika görüntüler elde edebileceğiniz bu şehir dünyanın en güzel şehirleri arasında sayılıyor. İtalya’nın en çok ziyaretçi çeken şehirlerinden Venedik, mutlaka İtalya seyahatiniz esnasında rotanızda olmalı.

Deniz Kenti Cenova

İtalya'da gezilecek şehirlerarasında ilk sıralarda Kızıl Şehir olarak bilinen Bologna yer alıyor. Özellikle Orta Çağ mimarisinin en önemli şehir örneklerinden birisi olarak gösterilen Bologna bu konuda İtalya'ya gitmek isteyen kişilere eşsiz güzellikler sunuyor. Bunun yanı sıra Cenova da yine deniz kent olarak ön plana çıkıyor. Liman kenti olarak bilinen Cenova üstelik tarihi yapıları ve deniz kıyısındaki özel coğrafyasıyla da oldukça dikkat çekiyor. Cenova 600 bin nüfusu olmasına karşın özellikle yaz aylarında yoğun turist alıyor ve nüfusu oldukça yükseliyor.

Eğer bu yaz tatilinizi İtalya’da geçirmek gibi bir planınız varsa buradaki fiyatları görüntüleyerek tur satın alabilirsiniz. İtalya turları, kapsamlı bir şekilde çoğu şehri gezmenizi sağlamaktadır.

 

Saklı Kent: Cinque Terre

Cinque Terre adlı semt İtalya'da gezilecek yerler listesindeki diğer bir bölge. Ünü çok fazla duyulmamış olsa da kent özellikle İtalya'ya gidecek kişilerin mutlaka uğraması gereken yerler arasında yer alıyor. Beş köyün bulunduğu bölge bu açıdan İtalya'nın yerel güzelliklerini sunuyor. İtalya'nın geleneklerini öğrenmek ve yerel lezzetlerini tatmak isteyen kişiler için bu köy de oldukça dikkat çekici.

Floransa

İtalya'ya gidildiğinde mutlaka uğranması gereken yerlerden bir diğeri ise Floransa. Özellikle tarihi yapılarıyla çok farklı bir şehir mimarisine sahip olan şehir Floransa bu bakımdan kişilere oldukça farklı bir dönem yaşatıyor. İtalya'da gezilecek yerler listesinde mutlaka olması gereken Floransa'da üstelik sanatsal açıdan da farklı bir gezi yapabilmek mümkün. Öyle ki dünyanın en önemli ressamları arasında gösterilen Leonardo Da Vinci ve Michelangelo gibi pek çok önemli ismi Floransa’da yaşadığı gibi bu şehirde çok önemli eserlerini bırakmış durumda.

İtalya'da Napoli’nin de önemi oldukça fazla. İtalya'nın güney bölgesinde yer alan şehir özellikleri nüfusu ile ülkenin en kalabalık yerlerinden birisi. 3 milyonluk nüfusu nedeniyle kalabalık olması buna rağmen şehirde dolaşmak ve önemli yerleri gezmek oldukça rahat. Bu açıdan nüfusa bakarak işleri Napoli için herhangi bir tereddüt yaşamasına da gerek yok. Bu şehirlerin yanı sıra Parma, Palermo, Pompei, Roma, Siena, Torino, Venedik ve Verona gibi pek çok farklı ve özel şehre sahip olan İtalya kişilerin zevklerine ve beğenilerine göre çok önemli güzellikleri sunabilecek durumda. Bu bakımdan özellikle İtalya'ya giden kişilerin önceden ülkeye yönelik araştırma yapması ve özel bir şekilde gezi planı hazırlaması oldukça önemli.

 

Bu haber toplam 2405 defa okunmuştur