1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘İstinaf sebepleri’ için çalışmalar başlatıldı
‘İstinaf sebepleri’ için çalışmalar başlatıldı

‘İstinaf sebepleri’ için çalışmalar başlatıldı

Girne’deki ‘hamileliliği yasa dışı sonlandırma’ davasıyla ilgili, mahkemenin resmi kararı Hukuk Dairesi’ne ulaştı… Başsavcılık, istinafa başvuruyor…

A+A-

Didem MENTEŞ

Girne’deki ‘hamileliliği yasa dışı sonlandırma’ davasıyla ilgili, mahkemenin resmi kararı Başsavcılığa ulaştı. Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava Başkanı Fatma Şenol, üye Yargıç Murat Soytaç ve üye Yargıç Seran Bensen’in vermiş olduğu davanın resmi kararı dün sabah Hukuk Dairesi’ne gönderildi.

Dava savcısının istinaf için çalışmalara başladığı öğrenildi.

 

Başsavcılığın resmi kararı değerlendirmeye aldığı ve kararın Yüksek Mahkeme’ye taşınmasına karar verildi. Savcılığın istinaf sebepleri için çalışmaları başlattığı, çalışmaların tamamlanması ardından 14 günlük süre içerisinde başvuru yapılacağı öğrenildi

Tüm hususlar istinafa taşınacak

Başsavcılığın resmi kararı değerlendirmeye aldığı ve kararın Yüksek Mahkeme’ye taşınmasına karar verildi. Savcılığın istinaf sebepleri için çalışmaları başlattığı, çalışmaların tamamlanması ardından 14 günlük süre içerisinde başvuru yapılacağı öğrenildi. ‘Hamileliliği yasa dışı sonlandırma’ davasıyla ilgili Ağır Ceza Mahkemesi’nin vermiş olduğu beraat ve mahkumiyet kararlarından ayrı olarak, dava esnasında taraflar arasında itiraz edilen tüm hususların da Yüksek Mahkeme’ye taşınmasının kararlaştırıldı.

Meliz Akçal’ın davası 5 Nisan’da…

Öte yandan söz konusu davayla ilgili olarak 6 Mart’ta Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde “kadının kendi çocuğunu düşürmeye teşebbüs” ve “hamileliğin yasa dışı sonlandırılmasına müsaade etmek” davalarından suçlu bulunarak 9 ay hapse mahkum olan Meliz Akçal ile ilgili de istinafa gidildi. Akçal’a verilen cezanın yüksek olması nedeniyle gidilen istinafta 5 Nisan’a gün verildi. 5 Nisan Çarşamba günü Yüksek Mahkeme’de taraflar ön görüşme yaptıktan sonra duruşmalara geçilecek.

 

 

Bu haber toplam 3624 defa okunmuştur
İlgili Haberler