1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İstinaf başvurusu karara kaldı
İstinaf başvurusu karara kaldı

İstinaf başvurusu karara kaldı

Kanatlı’nın Askeri Yargıtay’daki istinaf başvurusu karara kaldı

A+A-

Vicdani retçilerin Güvenlik Kuvvetleri Yargıtay’ında istinaf başvurusu karar için süresiz ertelendi. Vicdani reddini açıklayarak 2009 yılından itibaren seferberliğe gitmeyi ret eden Murat Kanatlı’nın 14 Haziran 2011 tarihinden beri Askeri Mahkeme’de devam etmekte olan davasında 10 günlük hapis cezasına çarptırılmasının ardından, cezası 6 Mart’ta sona ermişti. “Hükme değil, kararın içeriğine yönelik” yapılan istinafın 15 Nisan’da Güvenlik Kuvvetleri Yargıtay’ında görüşülmesine başlanmıştı. İstinaf duruşma dün yeniden Askeri Mahkeme’de devam etti. Murat Kanatlı’yı temsilen Avukat Öncel Polili ve Murat Kanatlı dün sabah Askeri Mahkeme’yde yeniden hazır bulundu.

Avukatı Öncel Polili ve askeri savcının istinafa yönelik hitapları sonrası Güvenlik Kuvvetleri Yargıtayı kararın açıklanması için davayı süresiz erteledi.
Öte yandan Kanatlı’nın 2010 ve 2011 yılına dair ‘vicdani ret’ davaları Güvenlik Kuvvetleri Yargıtay’daki istinafı sonuçlanıncaya kadar Askeri Mahkemede ertelenmişti. Davalar, 1 Temmuz 2014 tarihinde Askeri Mahkeme’de görüşülmeye devam edecek. (YD)

Bu haber toplam 1617 defa okunmuştur