1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "İstikrar beklentimiz var"
"İstikrar beklentimiz var"

"İstikrar beklentimiz var"

"New York görüşmeleri öncesi fikir alışverişinde bulunduk. / TC Merkez Bankası kararı olumlu yansıdı. İstikrar beklentimiz var."

A+A-

Başbaskan Tufan Erhürman, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdi

Topantı sonrası Erhürman şunlar ifade etti:

New York görüşmeleri öncesi fikir alışverişinde bulunduk. / TC Merkez Bankası kararı olumlu yansıdı. İstikrar beklentimiz var.

New York öncesi bir toplantı dada yapılacak, son görüş alış verişlerini gerçekleştireceğiz. Beklentilerimizi artık Cumhurbaşkanı’nın dönüşüne saklı tutacağız. TC Merkez Bankası faizlerin artırımı kararı üretti, ilk etapta olumlu yansıdı. Umudumuz Döviz kurlarında biraz daha düşüş yaşanması ve bir istikrarın sağlanması. Elektrik fiyatları ile ilgili olağanüstü çaba içerisindeyiz, insanlarımıza bunu yansıtmamak için. Çalışıyoruz da… Akaryakıtta maalesef böyle bir şansımız yok. Dünkü müdahale biraz moral verdi.

Askeri kantinler konusu…

“GKK Komutanı ile de 15 günde bir düzenli görüşüyoruz. Marketçilerin şikayetleri GKK’ya aktarılmıştır. Dün GKK Komutanı ile görüştük ama dün askeri kantinler konusu gündeme gelmedi. Başbakan talimat verdi, de bu yapıldı gibi şeyler vardı, bu söz konusu değil. Dünkü toplantıda kesinlikle gündem olmadı. Ama daha önce marketçilerin daha önce bize ulaştırdığı şikayetçiler iletilmişti.

Söz konusu kantin de Kolordu Komutanlığı’na bağlı bir kantindir. Benim Kolordu Komutanlığı ile böyle bir şey konuşmuş değilim. Askeri kantinlerin bir mevzuatı vardır. O mevzuat çerçevesine çalışırlar. Talimat söz konusu değildir. Kaldı ki böyle bir yetkim de yoktur.”

Bu haber toplam 2581 defa okunmuştur
Etiketler :