1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. İstihdama yasa, ‘Su Kurumu’ gündemde
İstihdama yasa, ‘Su Kurumu’ gündemde

İstihdama yasa, ‘Su Kurumu’ gündemde

CTP-BG Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, gündemi değerlendirdi

A+A-

 


Mehmet Ali Talat

-‘Devlete bağlı daire, kurum, kuruluşların yanı sıra belediyelere yapılacak istihdamlar yeni yasal düzenleme ile yapılacak’
-‘Elektrikte 6 kuruşluk artış kaçınılmaz. Bu benim fikrim değil, hesaplar bunu gösteriyor’
- ‘UBP Kurultayı’nda Hüseyin Özgürgün’ün yeniden başkan seçilmesi halinde hükümette sorun olmaz ama seçilmemesi halinde sorun olur’
- ‘CTP daha iyiye gidiyor, tartışma azaldı, kavga yok, bir birlikte hareket etmek gerektiğini algılama var.’
- ‘Türkiye’den adaya gelecek olan suyun yönetimi özerk bir yapıda oluşacak Su Kurumu’nda olacak’

Hükümetin büyük ortağı Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, yeni bir yasal çalışmanın gündemde olduğunu ve devlete bağlı daire, kurum, kuruluşların yanı sıra belediyelere yapılacak istihdamların da yeni yasal düzenleme ile yapılacağını açıkladı.
Talat, dün Genç TV’de Aysu Basri Akter’in programında yaptığı açıklamada hiçbir şekilde münhalsız, sınavsız ve belirlenecek kriterlerin dışında istihdam yapılamayacağını ifade etti.
Geçmişte ise her isteyenin istediği yere istihdam yaptığını kaydeden Talat bu yasa çalışmasının
yasallaşmasıyla artık bunun sona ereceğini kaydetti.

Sübvansiye komik…

Elektrik konusuna da değinen Talat, yoksul kişilerin dışındaki kişilere, kurumlara elektrikte sübvansiye yapılması kadar komik bir şey olmadığını belirterek, bunun kaldırılması gerektiğini söyledi.

6 kuruş artış kaçınılmaz…

Elektrik fiyatlarında artış konusunda da düşüncelerini dile getiren Talat, elektrikte 6 kuruşluk artışın kaçınılmaz olduğunu vurguladı.
Talat, “Bu benim fikrim değil, hesaplar bunu gösteriyor. Aksi halde Elektrik Kurumu batar” açıklamasında bulundu.

‘UBP Kurultayı sonucu etkileyecek’

Ekim ayında yapılacak UBP Kurultayı’nda Hüseyin Özgürgün’ün yeniden başkan seçilmesi halinde hükümette sorun olmayacağını dile getiren Talat, “Ama seçilmemesi halinde sorun olur” dedi.

‘Kişileri değil, siyaseti konuşacağız’

CTP’deki durumu da yorumlayan Talat şunları söyledi:
“CTP daha iyiye gidiyor, tartışma azaldı, kavga yok, bir birlikte hareket etmek gerektiğini algılama var. Parti içindeki gelişmeleri olumlu görüyorum.
Tüzük çalışması var. Benim en önemli hedeflerimden biri üye sistemine geçmektir,  milletvekilleri görevlerine sınır getirilmesi konusunda da eğilimler var onu da değerlendireceğiz.
Eskiden siyasetler değil, kişiler tartışılırdı, şimdi biz bunu bundan çıkacağız siyasetler tartışılacak. Kişisel kavgalar partiyi parçalar.”

‘Seçim zamanı değerlendiririz’

Siyasi geleceğindeki hesaplarının sorulması üzerine Talat, “2’nci Cumhurbaşkanı oldum, en üst noktaya çıktım. O yüzden kişisel bir hesabım yok. Benim şimdi iki hedefim var. Birincisi ülkem için yapmam gerekenlerin peşindeyim ikincisi partimin yine ülkeye hizmet edebilmesi için çalışmak” dedi.
Cumhurbaşkanlığı veya milletvekilliği seçimlerinde aday olacak mı sorusu üzerine “Seçilme kaygım yok” diyen Talat, “Seçim zamanı geldiğinde durum değerlendirilir” ifadesinde bulundu.

‘Su Kurumu kurulacak’

Talat, Türkiye’den adaya gelecek olan suyun yönetiminin de özerk bir yapıda oluşacak Su Kurumu’nda olacağını söyledi.
Talat, devletin yine Su Dairesi’ne ihtiyacı olacağını ancak suyun yönetimi konusunda yönetimin Su Kurumu’nda olacağını ifade etti.
Daire’nin hem personel açısından hem de özerk bir yapı olmamasından dolayı suyun özerk bir yapı tarafından dolayı kurum tarafından yönetilmesi gerektiğini belirtti.
Kurumun yasal çalışmasının başladığını da açıklayan Talat, kurumun müdürü, yönetim kadrolarının ve mali ve teknik elemanlarının olacağını kaydetti.


‘Referandumda evet çıkacak’

Kıbrıs sorunun çözümüne yönelik yapılacak referandumda sonucun ne olacağına ilişkin soruya Talat, “Türkler de Rumlar da gördü ki çözümden başka çare yoktur. Artık koşullar değişti, yeni koşullarda çözüme ne AKEL’in ne de DİSİ’nin hayır diyeceğini düşünüyorum. Her iki taraf da referandumda evet diyecektir” dedi.

Bu haber toplam 2671 defa okunmuştur