1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İSTİHDAMA 'KOMİSYON' TAKOZU!
İSTİHDAMA KOMİSYON TAKOZU!

İSTİHDAMA 'KOMİSYON' TAKOZU!

2014 yılında Başbakanlık tarafından yetkisi tamamlanan, ancak Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından ataması yapılmayan 69 kadro boş kaldı.

A+A-

Kamuda istihdamlar Kamu Hizmeti Komisyonu’na takıldı. Başbakanlık'ın bakanlıkların talebi, Personel Dairesi'nin görüşü doğrultusunda 'yetki' verdiği ve Kamu Hizmeti Komisyonu'na gönderdiği onlarca kadro ataması ilerletilmedi. Komisyon bazı kadrolar için münhal açtı, süreci tamamlamadı, bazı kadrolar için ise ne sınav yaptı, ne de münhal açtı.

Meltem SONAY

Başbakanlık'ın kamuya istihdam için 2014 ve 2015 yıllarında atama için verilen yetkilerinin büyük kısmı, Cumhurbaşkanlığı’nca atanan ‘başkan’ tarafından yönetilen  Kamu Hizmeti Komisyonu’nun münhal çıkıp, sınav yapmaması nedeniyle tamamlanamıyor.
Cumhurbaşkanlığı Seçimi için seçim takviminin Pazar günü başlamasıyla, istihdamlar da durmuş olacak, Kamu Hizmeti Komisyonu’nda bekleyen atamalar tamamlanamayacak.

Doktorlar atanmadı

2015 yılında ilk atanma için personel dairesi görüşleri ve başbakanlığın yetkilerine göre, Sağlık Bakanlığı’nın 6 sözleşmeli personel yetkisi için, 2 tayin yapıldı.
Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi’nin talepleri doğrultusunda Başbakanlık yetkisiyle istenen 2 Dahiliye Uzmanı, 2 Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, 2 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı ve 1 İlk Yardım Nöbetçi Doktoru kadroları için tayin yapılmadı.
Sadece 1 Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı tayini kamu içinden gerçekleştirildi.
Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi’nin talebi uzayınca Başbakanlığın yetkisiyle istenen bir sözleşmeli personel için de tayin yapılmadı.

Başsavcılığa memur alınmadı, Cumhurbaşkanlığı sözleşmeli memur tayini tamamlandı
Hukuk Dairesi’ne Başbakanlık yetkisi ile atanması istenen 4 Savcılık memuru ve 2 stenograf kadrosu da henüz doldurulmadı.
Buna karşın Cumhurbaşkanlığı’na 3 sözleşmeli personel alımı için tayin tamamlandı.
Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı’nın talebi ve Başbakanlığın yetkisi doğrultusunda Kamu Hizmeti Komisyonu’nca ataması tamamlanmayan personel arasında, Ulusal Gıda Referans Laboratuarı’na bir sözleşmeli personel de var.

Öğretmenler atandı

Genel Öğretim Dairesi 14, İlköğretim Dairesi’ne 10 öğretmen ve Mesleki Teknik Öğretim Dairesi’ne 8 öğretmenin tayini ise gerçekleştirildi.

Yetki bekleyen kadrolar da var…

2015 yılında Başbakanlıkça atanma yetkisi verilecek, Personel Dairesi’nin görüş verdiği kadrolar da var. Buna göre, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na 1 geçici işçi, Çevre Koruma Dairesi’ne 4 Çevre Mühendisi, Jeoloji ve Maden Dairesi’ne 1 Jeoloji- Jeofizik Mühendisi, 1 de Maden Mühendisi, Meteoroloji Dairesi’ne 1 Meteoroloji Mühendisi ve Orman Dairesi’ne 2 Mühendis için Başbakanlığın yetki vermesi sonrası münhal çıkılacak.

KHK Başkanı ‘Bir süre yok’

YENİDÜZEN’in münhaller ve atamalarla ilgili bilgi almak için ulaşmaya çalıştığı Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı Kamil Kayral’ın rahatsızlığı nedeniyle bir süre olmayacağı öğrenildi.

2014 yılında yetkisi tamamlandı, Kamu Hizmeti Komisyonu

2014 yılında Başbakanlıkça yetkisi tamamlanıp münhal ilan edilen ancak Kamu Hizmeti Komisyonu’nca tamamlanmayan çok sayıda kadro bulunuyor.
Başbakanlığın 2014 yılı Ağustos ayında Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi’ne 3 Radyografer istihdamı için verdiği yetkiye karşın, ilan edilen münhal halen tamamlanmadı.
Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı’na istihdam edilecek Akaryakıt LPG ve Doğal Gaz Amiri bir kişi için ilan edilen münhal sonuçlanmadı.
Gelir ve Vergi Dairesi’nde istihdam edilmek üzere yetkisi verilen 16 Gelir ve Vergi Memuru için münhal ilan edildi, tamamlanmadı.
Bütçe Dairesi için 2014 Mart ayında yetkisi verilen 7 Bütçe Memuru için münhal ilan edildi, tamamlanmadı.
Para ve Kambiyo Dairesi’nde istihdam edilecek 6 memur için münhal ilan edildi, sonuçlanmadı, Personel Dairesi’nde istihdam edilmek üzere yetkisi verilen 20 personel için münhal ilan edildi, tamamlanmadı.
Posta Dairesi’nde istihdam edilmek üzere 2014 yılı Mart ayında Başbakanlıkça yetkisi verilen 10 Posta Memuru için Kamu Hizmeti Komisyonu’nca münhal ilan edilmedi.
Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm ve Kültür ve Spor Bakanlığı’na istihdam edilmek üzere yetkisi verilen 2 sözleşmeli personel de beklemede…

Bu haber toplam 3560 defa okunmuştur