1. HABERLER

  2. SPOR

  3. İsteyince oluyormuş (!)
İsteyince oluyormuş (!)

İsteyince oluyormuş (!)

20 Temmuz 1974 sonrası, Kıbrıslı Rumlar’dan kalan zemini çim ve tek ışıklandırılmış stat olan Akdoğan Özgürlük Stadı, yıllarca ihmal edildikten sonra Spor Dairesi’nin girişimi ile nihayet eski günlerine kavuşuyor.

A+A-

Yıllarca atıl durumda kalan Akdoğan Özgürlük Stadı Spor Dairesi’nin girişimleri sonucu hayata dönüyor

Necmi Belge

1974 Rum takımlarına, 1974 sonrası bölgeye yerleşen Kıbrıslı Türk takımlarına yıllarca hizmet eden Akdoğan Özgürlük Stadı, Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu’nun girişimleri sonucu yeniden yapılıyor.  20 Temmuz 1974 Barış Harekatı’ndan sonra, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sınırları içerisinde kalan ve Kıbrıs’ta tek ışıklandırılmış stat olan Akdoğan Özgürlük Stadı’nın iki yıl önceki haline döndürmek için kolları sıvayan Spor Dairesi zeminin dışında mezbeleye dönen tesisi iyileştirmeye başladı.

Restorasyon iki yıl önce başladı
1974 sonrası Akdoğan bölgesindeki kulüplere hizmet eden, içerisinde Fenerbahçe gibi takımları ağırlayan Akdoğan Özgürlük Stadını, bu sezon K-Pet İkinci Lige düşen Akıncılar ile futbol faaliyetlerini durduran Aydoğan Spor kulüpleri tarafından kullanılıyordu.
Spor Dairesi tarafından geçtiğimiz yıllarda çim zemini futbol oynamaya elverişli hale getirilirken tribün ve çevre düzeni yinede harabeyi andırıyordu.
Konu ile ilgili olarak zeminin dışında çevreye de el atan Spor Dairesi, iki yıl önce başladığı restorasyon çalışmaları sonucu stat adeta yeniledi.

İçerisinde yeniden gece maçı yapılabilir
Spor Dairesi tarafından iki yıldır devam eden yenileme çalışmaları sonucunda, büyük tehlike arz eden stadın ahşap tribünleri beton olarak yenilendi ve üzeri kapatıldı. Yine, yıkık, dökük olan stadın çevre duvarları baştanbaşa yeniden inşa edilirken, giriş kapısı da yeniden yapıldı.
Atatürk Stadı’ndan sonra, gece maçları yapılabilecek tek stat olan Özgürlük Stadı’nın dört adet olan pilonları yenilenerek, gece maçı yapılabilecek duruma getirildi.
Bu arada, konu ile ilgili olarak spor servisimize ulaşan Spor Dairesi Akdoğan Özgürlük Stadı sorumlusu İbrahim Özerginli, stadın önümüzdeki hafta mevcut zeminin sökülerek, altyapısı hazırlandıktan sonra, yeniden ekileceğini ve iki ay içerisinde sahanın hazır olacağını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1239 defa okunmuştur