1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İşten çıkarılan çalışanlarla DAYANIŞMA
İşten çıkarılan çalışanlarla DAYANIŞMA

İşten çıkarılan çalışanlarla DAYANIŞMA

İşten durduruldukları için Kıbrıs Türk Hava Yolları binası önünde eylem yapan eski KTHY ve Cyprus Airport Services çalışanlarına beş sendikanın katkılarıyla iaşe yardımı yapıldı.

A+A-

İşten durduruldukları için Kıbrıs Türk Hava Yolları binası önünde eylem yapan eski KTHY ve Cyprus Airport Services  (CAS) çalışanlarına beş sendikanın katkılarıyla iaşe yardımı yapıldı.

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası(KTAMS), Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası(KTÖS), Belediye Emekçileri Sendikası(BES), Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) ile Kıbrıs Türk Hür İşçi Sendikaları Federasyonu’nun (Hür-İş) katkılarıyla alınan iaşeler, sendika temsilcilerinin açıklamalarının ardından dağıtıldı. Eski KTHY ve CAS çalışanlarına Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) da eylem yerinde destek belirtti.

KTHY binası önüne gelen sendika temsilcileri yaptıkları konuşmalarda iki aydan uzun bir süredir eylemlerini sürdüren eski KTHY ve CAS çalışanlarının eylemlerine destek belirtti.

YÜCELEN

Eski KTHY ve CAS çalışanı Osman Yücelen, KTHY önünde yaptığı açıklamada iş sorunlarına çözüm bulunmadığı takdirde eylem dozunun Bayram tatilinin ardından artırılacağı uyarısında bulundu.

İşsiz durumda olan eski KTHY ve CAS çalışanlarının bazılarının çocuklarına ilaç alacak parası olmadığını, aileleri destek verecek durumda olmayanların da bulunduğunu ifade eden  Yücelen, sendikalara desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Yücelen, eski KTHY ve CAS çalışanlarının aileleriyle birlikte bayramlaşmayı eski KTHY binası önünde yapacağını belirtti.

KAPTAN

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, hükümet ortaklarını eski KTHY çalışanlarına gereken desteği vermemekle eleştirdi.

Eski KTHY ve CAS çalışanlarının eylemlerine destek de belirten Kaptan, “Bayramdan sonra kapıya dayanacaklar ve iyi bayramlar dileyecekler” dedi.

ELCİL

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil ise, hükümetin halka daha refah bir yaşam sunabileceğine inanmadığını belirtti.

Eski KTHY ve CAS çalışanlarının halen işsiz olduğuna işaret eden Elcil, “İnsanların işsiz aşsız çadırda eylem yapmasını hangi vicdan kabul eder ?” dedi. Elcil, mücadeleye devam edeceklerini de kaydetti.

ÖZKARDAŞ

Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, CTP-BG’nin emekten yana olan bir parti olduğunu göstermesi açısından eski KTHY ve CAS çalışanlarının durumunun bir sınav niteliğinde olduğunu kaydetti.

Özkardaş, hükümeti bir taraftan vergisini zamanında ödemeyenlere vergi affı getirirken, diğer taraftan eski KTHY ve CAS çalışanlarının iş sorununu çözmemesinden dolayı eleştirdi.

Hükümet ortaklarını iki yüzlülükle suçlayan Özkardaş, eski KTHY ve CAS çalışanlarının sürdürdüğü mücadelenin sendikaların namusu niteliğinde olduğunu belirtti.

LATİFOĞLU

Hür-İş Genel Başkanı Yakup Latifoğlu da hükümetin sermayeden yana tavır sergilediğini, bunu kabullenmenin mümkün olmadığını söyledi.

Hükümetin verdiği mesajın eski KTHY ve CAS çalışanlarının devlete istihdam edilmeyeceği yönde olduğunu savunan Latifoğlu, mücadeleyi yükseltecekleri uyarısında bulundu.

DİLEK

Kamu-İş Başkanı Sami Dilek hükümetlerin devlet iktisadi kurumlarını özelleştirme politikası güttüğünü, bunun da ülkeyi yok etme noktasına getirdiğini savundu.

Eski KTHY ve CAS çalışanlarının çadır eyleminin ülke açısından utanç verici bir tablo oluşturduğunu belirten Dilek, eski KTHY ve CAS çalışanlarının mücadelesi için birlik çağrısı yaptı.

ARPALIKLI

BES Başkanı Ulus Arpalıklı, hükümeti basiretsizlikle suçladı.

Vadili Belediyesi’nden de dün itibarıyla 13 kişinin işten durdurulduğunu da belirten Arpalıklı, mücadeleden vazgeçmeyeceklerini belirtti.(tak)

Bu haber toplam 1364 defa okunmuştur