1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. İŞTE CTP PM KARARLARI
İŞTE CTP PM KARARLARI

İŞTE CTP PM KARARLARI

CTP Parti Meclisi yoğun gündemle toplandı

A+A-

CTP-BG Parti Meclisi (PM), bu akşam 19.00’da Genel Merkez’de yoğun bir gündemle toplandı. 15.00 sıralarında toplanan ve yaklaşık dört saat süren Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) ardından toplanan PM’nin gündeminde, hükümetin küçük ortağı DP’nin yerel seçimlerde UBP ile ittifak kurma hazırlıkları içinde olmasının hükümet oluşumu üzerindeki etkileri yer aldı.

Gündemin birinci sırasında yer alan ‘ittifakın’ PM tarafından değerlendirilmesinin ardından basına açıklama yapan Genel Başkan ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, “En kısa sürede hükümet ortağımızla görüşme yapılacaktır” dedi. Yorgancıoğlu şöyle konuştu:

“CTP Parti Meclisi son yaşanan gelişmeleri değerlendirmek üzere toplanmıştır. Öncelikle Parti Meclisimiz hükümet ortağımızın yerel seçimlere yönelik ittifak arayışlarını kabul edilemez bulmuştur. Ayrıca ortağımızın Kıbrıs Sorunundaki tavrı, hükümet programında yer alan reformlara ilişkin tutumu da rahatsız edicidir. Bu süreçte Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun siyasal tavrını da değerlendiren Parti Meclisimiz, kendisini makamının gerektirdiği tarafsızlık ilkesine bağlı kalmaya davet etmektedir. Bu bağlamda, CTP Parti Meclisi tüm bu konuları muhataplarıyla görüşmek ve hükümetin geleceği dahil her türlü seçeneği değerlendirmek üzere Genel Başkan ve Merkez Yönetim Kurulu’na tam yetki vermiştir. Bu çerçevede en kısa sürede hükümet ortağımızla görüşme yapılacaktır.”

YEREL SEÇİM HAZIRLIKLARI HIZLANDI

Basın açıklamasının ardından partinin gündemindeki diğer maddelerin görüşülmesi için toplantıya devam edildi. Geç saatlere kadar sürmesi beklenen PM’nin önemli gündem maddeleri arasında yerel seçim hazırlıkları, belediye başkan adaylıkları ile mevcut başkanlarla yola devam edilip edilmeyeceği ve adayların hangi yöntemle belirleneceği konuları yer aldı.

 

HABERİN GENİŞ AYRINTILARI BUGÜN GAZETENİZ YENİDÜZEN'DE

Bu haber toplam 4947 defa okunmuştur