1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İşte Belgeler...
İşte Belgeler...

İşte Belgeler...

Kıyak Arazi İptali'ne dair belgeler ortaya çıkıyor. Yünidüzen, elde ettiği belgelerle birlikte konuyu gündeme taşıyor.

A+A-

YENiDÜZEN Haber Merkezi
Sibel Siber Başkanlığı’ndaki Bakanlar Kurulu’nun, bir önceki hükümet döneminde Ertuğrul Hasipoğlu’nun oğlu Oğuzhan Hasipoğlu’nun da ortak olduğu Nephews Turizm ve Entertainment Ltd’e verdiği araziyi iptal etmesiyle başlayan tartışmada YENiDÜZEN belgelere ulaştı. 
Avukat Oğuzhan Hasipoğlu’nun da ortak olduğu Nephews Turizm ve Entertainment Ltd.,  İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı’na müracaat ederek, İskele’de söz konusu parselin uzun süreli kiralanmasını talep etti.
Şirketler Mukkayitliği’nden alınan belgeler ışığında Nephews Turizm ve Entertainment Ltd’in iki ortağı var;   50  biner TL’lik adi hisse bedeli ile Oğuzhan Hasipoğlu ve Erdoğan Onur.
29 Mayıs 2013’te Bakanlar Kurulu’na önerge yazısında dönemin İçişleri Bakanı Nazım Çavuşoğlu, İskele’deki söz konusu parselin ‘yatırım yapmak amacıyla İTEM  (İskan Topraklandırma ve Eşdeğer Mal Yasası) kapsamından çıkartılarak, 6393 sayılı Hazine Malları (İcarlama ve Değerlendirme) Yasası kapsamında uzun vadeli kiralanması için Maliye Bakanlığı’nın kontrol ve yönetimine verilmesinin onaylamasını istedi.
 

Bakanlar Kurulu kararı ne diyor?
29 Mayıs’ta karar alan Bakanlar Kurulu, Nephews Turizm ve Entertainment Ltd’in talep ettiği söz konusu parseli, yatırım yapmak amacıyla İTEM  (İskan Topraklandırma ve Eşdeğer Mal Yasası)  kapsamından, uzun vadeli kiralanması için Maliye Bakanlığı’nın kontrol ve yönetimine verilmesini onayladı.

Haberin devamı Yenidüzen Gazetesi'nde

Bu haber toplam 2463 defa okunmuştur