1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. İŞTE BELGE: ANLAŞMA GEÇERSİZ
İŞTE BELGE: ANLAŞMA GEÇERSİZ

İŞTE BELGE: ANLAŞMA GEÇERSİZ

Başsavcılık'ın, “Koordinasyon Ofisi” kurulması yönündeki resmi görüşünü içeren belgeyi yayınlıyoruz

A+A-

YENİDÜZEN (Özel)

Hukuk Dairesi (Başsavcılık), Bakanlar Kurulu’nda onaylanarak, Resmi Gazete’de yayınlanan “TC ve KKTC Hükümeti arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurtdışı Koordinasyon Ofisinin Kurulması ve Faaliyetlerine İlişkin Anlaşma”nın bir yıl süreyle uygulanması kararının “hukuka uygun olmadığına” ilişkin görüş belirtti.

YENİDÜZEN’in ele geçirdiği Başsavcı Yardımcı Muavini Behiç Öztürk tarafından hazırlanan Başsavcılık görüşünde 18 Haziran 2014’te söz konusu anlaşmanın onaylanarak Resmi Gazete’de yayımlanması ve KKTC Cumhuriyet Meclisi’nin bilgisine sunulması kararının ardından, anlaşmanın 1 yıllık uygulama kararının,  KKTC Meclisi’nin gündemine getirilmesi gerektiği belirtildi.

“5 yıl olarak yapılan anlaşmanın hayata geçirilebilmesinin Cumhuriyet Meclisi’nin bir yasa ile onaylamayı uygun bulunmasına bağlı olduğu” Başsavcılık görüşüne yansırken, Anayasa’nın 90. maddesi gereği takip edilmesi gereken yasal prosedürün yerine getirilmemesi halinde yapılan anlaşmanın “hukuken geçerliğinin olmayacağına” da dikkat çekildi.

Bu haber toplam 4066 defa okunmuştur