1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İSTANBUL’DA UYKUSUZ SEÇİM
İSTANBUL’DA UYKUSUZ SEÇİM

İSTANBUL’DA UYKUSUZ SEÇİM

İstanbul’un seçimi kilitlendi.

A+A-

İmamoğlu: “29408 oy farkla öndeyiz. 100 sandık daha vardır ve bu saat itibarıyla bu fark artık kapanmaz.”


Türkiye’nin yerel seçiminde AKP ve CHP adaylarının oyları arasında fark yok, iki aday “seçimi kazandığını açıkladı”, gözler kesin seçim sonucu ve geçersiz oylara çevrildi.

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım seçimi kazandığını ilan etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise İstanbul'da seçimi kendi adayları Ekrem İmamoğlu'nun kazandığını söyledi.

Sandıkların yüzde 98'inin açıldığı İstanbul'da rakibi Cumhuriyet Halk Partili Ekrem İmamoğlu ile başa baş bir yarış sürdüren Binali Yıldırım galibiyetini ilan etti. AKP İl Başkanlığı'nda bir açıklama yapan Yıldırım, "İstanbul'da seçimi kazandık" diye söze başladı. Yıldırım kısa açıklamasında İstanbul halkına veridği destekten dolayı teşekkür etti "Bu süreçte İstanbul halkının bize verdiği yetki için çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Yıldırım'ın açıklama yaptığı sırada Anadolu Ajansı'nın açıkladığı ve kesin olmayan verilere göre TSİ 23:30 itibarı ile sandıkların yüzde 98'i açıldı. AKP'nin adayı Binali Yıldırım'ın oyu yüzde 48.71, en yakın rakibi CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun oyu yüzde 48.65 seviyesinde. İki aday arasındaki oy farkı ise sadece 4 bin 443.

Oy sayımı sürüyor.

 Kılıçdaroğlu: İstanbul'da İmamoğlu kazanmış durumda Yıldırım'ın açıklamasından kısa süre sonra Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Elimizdeki verilere göre İstanbul'da İmamoğlu kazanmış durumda" açıklaması yaptı. Kılıçdaroğlu CHP'lilere 48 saat boyunca sandıkları terk etmeme ve oylara sahip çıkma çağrısı yaptı. "Binali Yıldırım’ın Başbakanlık yapmış biri olarak yangından mal kaçırır gibi kazandık açıklaması yapmasını yakıştıramadım" diyen Kılıçdaroğlu "Örgütteki bütün arkadaşlarıma sesleniyorum. 48 saat kimse uyumayacak, sandıklar terk edilmeyecek. Göreceksiniz İstanbul’a da bahar gelecek" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu: Bu, manipülasyonun bir ayağıdır

 CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu Yıldırım'ın "Kazandık" açıklamasının sorulması üzerine şunları söyledi: "Ben tebrik etmeyi bilirim, tebrik edilmeyi de beklerim. Bu da manipülasyonun bir ayağıdır. Kendilerini devlet adamı kimliğiyle sorumluluğa davet ediyorum. Süreç tamamlanmadan 'kazandık' demesini ayıplıyorum.

YSK, Anadolu Ajansı ve tüm yetkilileri sorumluluğa davet ediyorum." dedi. İstanbul'da Saadet partisinin adayı Necdet Gökçınar'ın oy oranı yüzde 1.22, DSP'li Muammer Aydın'ın oy oranı ise yüzde 0.45.


00:20 CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, yaklaşık bir saattir sandıklara ilişkin veri girişi yapmayan Anadolu Ajansı’nı canlı yayında uyararak, “Bu bir parti meselesi değildir. Anadolu Ajansı’nı bir kez daha tarihi sorumluluğa davet ediyorum. Bu toplumun adalet duygusuna ve vicdanına hesap veremezsiniz, lütfen vazifenizi yerine getirin”dedi.


 

"Vazifenizi yerine getirin. Yarın bu toplumun yüzüne bakamazsınız"

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, bir açıklama daha yaptı ve yaklaşık 1 saattir sistemine veri girmeyen Anadolu Ajansı'na "Vazifenizi yerine getirin. Uyarıyorum, lütfen tarihinize yakışan bir şekilde davranın. Bu topluma sorumlu davranın. Yarın bu toplumun yüzüne bakamazsınız" diyerek seslendi. 

İstanbul'da AKP'li rakibi Binali Yıldırım ile arasında çok az bir fark olan İmamoğlu, AA'dan gelen veri akışının durması üzerine şu açıklamayı yaptı:

"Hesap veremezsiniz. Uyarıyorum, Lütfen tarihinize yakışan bir şekilde davranın. Bu topluma sorumlu davranın. Yarın bu toplumun yüzüne bakamazsınız. Süreci kendi verilerinizle toparlayın. Bir yerden talimat mı bekliyorsunuz? Türkiye demokrasi tarihinin en önemli anını yaşıyoruz. Demokrasi mücadelesinin en önemli anını yaşıyoruz.

Vicdana adaletine adalet duygusuna adil olma bilincine haber vermelisiniz. Bu şehir 16 milyon insan yaşıyor. Bu şehirde yaşayan annelere gençlere hesap veremezsiniz. 

Vazifenizi yerine getirin. Getirmezseniz tarih sizden hesap sorar. Utanacağınız bir işi yapmak zorunda hissetmeyin. Siz topluma karşı sorumlusunuz. Ben kazandığımızı biliyoruz. Kazandığımızı biliyorum. Bu benim devlet adamlığı anlayışıma sığmadığı için bu şekilde açıklama yapmıyorum. Sorumluları davet ediyorum. 

Türkiye’nin demokrasi tarihine bir yanlış yapmayın.

Kendi rakamlarımıza göre kazanıyoruz ama başka kaynaklarımız da var."

 

 

Bu haber toplam 2866 defa okunmuştur