1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İstanbul'da şiddetli deprem
İstanbul'da şiddetli deprem

İstanbul'da şiddetli deprem

İstanbul'da saat 13.59'da 5.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

A+A-

 İstanbul'da merkez üssü Marmara Denizi Silivri açıkları olan 5.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

AFAD verilerine göre saat 13.59'daki depremin derinliği 6.99 kilometre olarak kaydedildi. İstanbul genelinde şiddetli bir şekilde hissedilen sarsıntı büyük paniğe neden oldu. İlk belirlemelere can kaybı yaşanmayan depremde 8 vatandaş hafif şekilde yaralandı.

 

AFAD'DAN SON AÇIKLAMA

AFAD İstanbul'daki depreme ilişkin yaptığı son açıklamada şunları kaydeti: "Biruni Üniversitesi karşısındaki surlarda yıkıntı, bazı ilçelerdeki binalarda çatlaklar, Sultangazi ve Eyüp’te iki binada hasar tespit edildi. Avcılar’da bir minare yıkılırken Şirinevler’de yan yatan bir bina tahliye edildi. İstanbul'daki deprem sonrası enerji hatları ve altyapıda bir sorun tespit edilmezken bazı baz istasyonlarında yoğunluk yaşanıyor."

Deprem sonrası Boğaziçi’ndeki üç köprüde de yapısal bir sorun olmadığı belirlendi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 110 kişilik ilk ekip, hasar analizi için çalışma yürütüyor.

 

OKULLAR TATİL, TRAFİK YOĞUN

Sarsıntı sonrası kentteki bazı okullar boşaltıldı. Ardından İstanbul Valiliği, kent genelinde bugün ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiğini duyurdu. Birçok işyerinde de çalışanlara izin verilince İstanbul trafiğinde de yoğunluk yaşanıyor. Özellikle Avrupa-Asya köprü geçişinde uzun araç kuyrukları oluştu. 

Bursa Valiliği de okulların tatil edildiğini açıkladı.

 

ARTÇI SARSINTILAR

Bölgede artçı sarsıntılar da devam ediyor. Depremin ardından en büyükleri 4.1 ve 4.0 olan 29 artçı sarsıntı yaşandı.

 

ERDOĞAN: AÇIKLAMALAR YANILTMASIN

ABD dönüşü depreme ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Deprem sonrası AFAD faaliyete geçmiştir. Bu tür zamanlarda çok açıklama yapan olur. Bu tür açıklamalar kimseyi yanıltmasın. Bir kadın sosyal medyada köprüyü kullanmayın halatları koptu gibi densizlik yapmış. Bunu fırsata çevirmek isteyenler var. Allah'a hamdolsun 8 kadar yaralanma var. Bunlar hafif yaralanmalar. Binalarda hafif hasar söz konusu" diye konuştu.

 

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden depreme ilişkin açıklamada, "Deprem sonrası 14.20 itibariyle ilimizdeki AFAD, AKOM, 112, 155, 156 ihbar hatlarına herhangi bir hasar ihbarı yapılmamıştır" denildi.

 

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU'DAN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada, depremde can ya da mal kaybının yaşanmadığını; Avcılar'ın yanı sıra Sarıyer'de de bir caminin minaresinin yıkıldığını söyledi. 

deprem-cami,ejzsq9clw0-gxeuou-uzgg.jpg

Bu haber toplam 1998 defa okunmuştur