1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İstanbul'da helikopter düştü
İstanbul'da helikopter düştü

İstanbul'da helikopter düştü

İstanbul Büyükçekmece'de bir helikopter düştü. İkisi pilot 7 kişinin bulunduğu helikopterden kurtulan olmadığı belirtiliyor. Eczacıbaşı'na ait helikopter yapı grubundan üst düzey yöneticileri taşıyordu.

A+A-

İstanbul Büyükçekmece'de bir helikopter düştü. İkisi pilot 7 kişinin bulunduğu helikopterden kurtulan olmadığı belirtiliyor. Eczacıbaşı'na ait helikopter yapı grubundan üst düzey yöneticileri taşıyordu.

İstanbul Büyükçekmece'de, saat 11.21'de bir helikopter düştü. Helikopterde 2'si pilot 7 kişi bulunuyordu. İstanbul Valisi Vasip Şahin 5 kişinin cenazesine ulaşıldığını açıkladı.

Helikopterin Eczacıbaşı'nın Yapı Grubu'ndan üst düzey yöneticiler ve 4 Rus konuğu taşıdığı öğrenildi.

 

BOZÜYÜK'E GİDİYORDU

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan saat 11.16'da kalkan TC-HEZ tescilli Sikorsky S-76 tipi helikopter Bilecik'in Bozüyük ilçesindeki fabrikaya gidiyordu.

 

KULEYE ÇARPTI İDDİASI

Kesin olmayan bilgilere göre, helikopter TUYAP Fuar Merkezi yakınındaki televizyon kulesine çarptı.

Sis nedeniyle görüş mesafesinin çok düşük olduğu ve kazaya bunun neden olduğu belirtiliyor.

 

E-5 TRAFİĞE KAPANDI

Helikopterin kuleye çarparak 5 parçaya bölündüğü ve mezarlığın olduğu bölgeye düştüğü belirtildi. Parçalarının E-5’e de dağılmasının ardından karayolu trafiğe kapatıldı.

 

ECZACIBAŞI'NA AİT ŞİRKET

Düşen helikopter Eczacıbaşı Grubu bünyesinde helikopter kiralama hizmeti veren Kuğu Havacılık'a ait.

Kuruluşa ait Sikorsky S-76C++ model helikopter sekiz kişilik yolcu kapasitesine sahip. Helikopter, 500 km’lik bir mesafeye ortalama 250 km/saat hızla iki saatte ulaşabiliyor.

 

"YOĞUN SİS VARDI"

Kaptan Pilot Kazım Dikici NTV canlı yayınında kazayla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Hepimizin başı sağolsun. Düşen helikopter bu hava şartlarında uçabilir. Söylediğiniz bölge havaların kötüleştiği zaman, kar yağışının ve sisin yoğun olduğu bir bölge. Büyük ihtimalle pus da var. Bu görüşü düşürmüş olabilir. Bu helikpterin uçabileceğini düşünüyorum. Ama teknik bir arıza ve düşük görüş de helikopterin düşmesine neden olmuş olabilir. Bu helikoperler sıfır görüşe kadar uçuşa imkan tanıyan teknolojik araçlar. Helikopterin düşme nedeni düşük görüş ilk neden olabilir, teknik arıza olabilir. Bunların dışında çok fazla ihtimal düşünmüyorum."

Bu haber toplam 2635 defa okunmuştur
Etiketler : ,