1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İstanbul, sele teslim
İstanbul, sele teslim

İstanbul, sele teslim

Meteoroloji’nin uyarısının ardından İstanbul’da kuvvetli yağış ve fırtına etkili oldu

A+A-

Meteoroloji’nin uyarısının ardından İstanbul’da kuvvetli yağış ve fırtına etkili oldu. Kağıthane'de başlayan kuvvetli yağış ile birlikte bazı yollar dereye döndü. İstanbul'un Anadolu Yakası'nda da yağış görüldü. Şiddetli fırtına nedeniyle vapur seferleri iptal edilirken, fırtına nedeniyle Taksim Meydanı'nda bulunan kafelerin sandalyeleri havada uçuştu.

Yağmur sularının metronun içine girmesini önlemek amacıyla kum torbaları kullanıldı. Yağıştan kaçan vatandaşlardan bazıları metro istasyonuna sığındı. İstanbul Boğazı'nda da etkili olan kuvvetli yağış ve fırtına, Taksim Meydanı'ndaki kafelerdeki sandalyeler havada uçuşmasına neden oldu.


turkiye-sel-(15).jpg

 

 

Görüş mesafesi 5 metreye düştü

Şiddetli yağış nedeniyle görüş mesafesinin yer yer 5 metreye kadar düştüğü İstanbul'da, yağış ve rüzgar hayatı olumsuz etkiliyor. Yağışın 1 saat içinde Anadolu yakasında tesirinin artması bekleniyor. Bu arada, yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, otobüs durakları, bina girişleri ve iş yerlerine girerek yağıştan korunmaya çalıştı. Yağış nedeniyle bazı yollarda su birikintileri oluşurken, bazı binaların bodrum katlarında da su baskını yaşandı. 

 

Otomobili suda yüzdürdü!

Dolapdere’de yağışla birlikte yollar dereye döndü. Su baskının yaşandığı bir sokakta vatandaşın aracını kurtarmaya çalışması kameralara yansıdı. Suda yüzen aracı vatandaşın yüzdürmesi dikkat çekti.

 

İDO seferleri iptal edildi

Yağış nedeniyle İstanbul Deniz Otobüsleri'nde (İDO) hızlı feribot ve dış hat deniz otobüsü seferleri yapılamadı, bazı seferler de iptal edildi.

Buna göre, 18.30 Bandırma-Yenikapı Hızlı Feribot, 18.30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy-Beşiktaş Deniz Otobüsü ile 19.00 Yenikapı-Bandırma Hızlı Feribot, 19.30 Beşiktaş-Kadıköy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü, 21.00 Bursa-Yenikapı-Kadıköy-Beşiktaş Deniz Otobüsü seferi iptal edildi.

 

turkiye-sel-(2).jpg

Şişli'de yükselen sular nedeniyle araçlar mahsur kaldı

İstanbul'da yetkililerden gelen son uyarıların ardından kent genelinde birçok ilçede sağanak yağış etkili olurken, yükselen yağmur suları tramvay yolunu da etkiledi. Şişli'de ise yükselen sular nedeniyle araçlar su da mahsur kaldı.

 

Taksim Tüneli'ni su bastı

Taksim Meydanı şiddetli fırtına nedeniyle savaş alanına döndü. Taksim alt geçidi ve Taksim'e çıkan yolları ise sel bastı. 

İstanbul'da aniden etkili olan şiddetli yağış ve fırtına Taksim Meydanı'nı savaş alanına çevirdi. Bir anda bastıran şiddetli yağış vatandaşları hazırlıksız yakaladı.

Vatandaşlar yağmurdan korunmak için dükkanlara sığınırken şiddetli fırtına meydanı savaş alanına çevirdi. Taksim alt geçidi ve Taksim'e çıkan yolları ise sel bastı.

Bir anda bastıran ve giderek şiddetini arttıran yağışla birlikte Piyalepaşa Bulvarı'nı su bastı. Sel suları önüne kattığı her şeyi sürükledi.

 

Öztel: “70 kilo üzerindekiler rahat edebilir”

İstanbul'da kuzey bölgelerde sağanak ve dolu yağışı görülebilir diyen Habertürk TV Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, daha önceki şiddetli yağışla ilgili uyarısında "Kuvvetli rüzgar olacak. 1.60 boyundan kısa olan insanlar sokağa çıkmasın" demişti. Öztel bu kez de "Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer. Bu sefer de "70 kilogramın üzerindekiler rahat edebilir" diyelim. Ama bu sefer çok dalga geçecek bir tarafı yok. Rüzgar kuvvetli gerçekten." diye konuştu.

turkiye-sel-(1).jpg

turkiye-sel-(5).jpg

Bu haber toplam 2782 defa okunmuştur
Etiketler : , ,