1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. İstanbul Kitap ve Sanat Fuarı tamamlandı
İstanbul Kitap ve Sanat Fuarı tamamlandı

İstanbul Kitap ve Sanat Fuarı tamamlandı

Kıbrıslı Türk sanatçı ve yazarların da katıldığı İstanbul Kitap ve Sanat Fuarı tamamlandı

A+A-

KKTC’den sanatçı ve yazarların da katıldığı, 36’ncı Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ile ARTİST 2017/27’nci Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı tamamlandı.

Kültür Dairesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 4-12 Kasım’da İstanbul Büyükçekmece’deki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde yer alan fuarlara, 820 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katıldı. Fuar boyunca yüzlerce yazar kitaplarını imzaladı, söyleşiler ve etkinlikler düzenlendi.

Fuarda yer alan KKTC standında düzenlenen imza günlerinde ise gazeteci yazarlar Özgül Gürkut ve Damla Soyalp Kıbrıs Türk Tabipleri Odası yayınlarından çıkan “Yarım Kalmış Bir Yaşam Dr. Burhan Nalbantoğlu” isimli kitaplarını imzalarken, şair Fatma Akilhoca Işık Kitabevi yayınlarından çıkan 5. kitabı “Tuz Dölü” ve diğer kitaplarını; fotoğraf sanatçısı, araştırmacı yazar Kadir Kaba da “Kıbrıs Türk Fotoğrafı’nın Kökeni” isimli kitabı ile daha önce çıkmış kitaplarını imzaladı.

KKTC yayınları standında, Kitap Fuarları Daimi Koleksiyonu da sergilendi.

Artist 2017

Kitap fuarıyla eş zamanlı düzenlenen ARTİST 2017 / 27’nci Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı ise “Ütopya” temasıyla yer aldı.

Fuarda Kültür Dairesi koordinasyonuyla ressam Bahar Çıralı, resim ve seramik sanatçısı Şenol Özdevrim’in eserleri sergilendi.

Dokuz gün süresince birçok sergiye ev sahipliği yapan İstanbul Sanat Fuarı’ndaki KKTC sergisinde sanatçılar Bahar Çıralı ve Şenol Özdevrim ile çalışmalarını tanıtan broşür de dağıtıldı.

Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp Kaya KKTC’nin sanatı ve sanatçısıyla temsil edildiği uluslararası İstanbul kitap ve sanat fuarlarına katılan heyete başkanlık ederken KKTC İstanbul Başkonsolosluğu Eğitim ve Kültür Ataşesi Fatoş Anıl Öder’in yanı sıra başta İstanbul’da yaşayan Kıbrıslılar ve Kıbrıs’a ilgi duyan Türkiyeliler de KKTC standını ziyaret etti.

 

Bu haber toplam 2009 defa okunmuştur