1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İsrail'in Gazze'ye saldırıları aralıksız sürüyor
İsrailin Gazzeye saldırıları aralıksız sürüyor

İsrail'in Gazze'ye saldırıları aralıksız sürüyor

İsrail savaş uçaklarının, Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda 7 kişi hayatını kaybetti

A+A-

İsrail savaş uçaklarının, Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda 7 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, savaş uçaklarının, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentine düzenlediği saldırıda, 2'si çocuk biri kadın 4 kişinin, Refah kentine yönelik saldırıda da 1 kişinin öldüğünü, 2 kişinin yaralandığını belirtti.

Gazze'nin batısındaki el-Muğraka bölgesine düzenlenen hava saldırısında, 2 kişinin öldüğünü, 2 kişinin yaralandığını aktaran Kudra, Beyt Lahya beldesinde ise 10 Filistinlinin yaralandığını kaydetti.

Kudra ayrıca, İsrail'in dünden bu yana 72'si Şucaiyye Mahallesi'nde olmak üzere, 110 Filistinliyi katlettiğini, 400'den fazlasını da yaraladığını ifade ederek, 7 Temmuz'dan bu yana saldırılarda ölenlerin sayısının 476'ya, yaralananların ise 3 bin 130'a ulaştığı bilgisini verdi.

ŞUCAİYYE'DE ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR

Bu arada, ilk yardım ekipleri ve Kızılay görevlileri, İsrail'in Şucaiyye'deki şiddetli bombardımanı nedeniyle cesetlerin tamamına ulaşılamadığını, yaralılara da yardım götürülemediği için ölü sayısının artabileceğini ifade etti.

Ekipler, saldırılar nedeniyle, ambulansların ve ilk yardım ekiplerinin bölgeye ulaşmakta zorluk çektiğini kaydetti.

Öte yandan, saldırıların başladığı günden bu yana yaklaşık bin 90 evin tamamen yıkıldığı, 18 bin 70 evin ise zarar gördüğü belirtildi.

(AA)

Bu haber toplam 1124 defa okunmuştur