1. HABERLER

  2. SPOR

  3. İspanya’da önemli başarı
İspanya’da önemli başarı

İspanya’da önemli başarı

Son yıllardaki gelişim hızını artıran darts sporunda uluslararası alanda başarı gelmeye devam ediyor

A+A-

Dartsta uluslararası başarı geldi. İspanya’da yapılan uluslararası darts turnuvasında çiftler kategorisinde sporcularımız üçüncü oldu. Catalonya’da yapılan ve dünyaca ünlü birçok dartçının katıldığı ve 65 çiftin mücadele verdiği turnuvanın ilk gününde Mustafa Behlül ve Erkan Canbolat’tan oluşan Kuzey Kıbrıs Darts Federasyonu takımı üçüncülüğü kazandı. 

Bronz madalya kazandılar
Çeyrek finalde İspanyol takımını eleyen Erkan Canbolat/Mustafa Behlül çifti, yarı finalde Finlandiya’ya şansız bir şekilde elendi. Rakipleri karşısında oyuna iyi başlayan ve ilk iki seti alan Beylül/Canbolat çifti, üçüncü seti rakiplerine verdi. Dördüncü oyunu kazanan ve 3-1 öne geçen takımımız, bu dakikadan sonra istediği performansı sergileyemedi ve Finlandiya’ya 4-3 yenilerek bronz madalya kazandı. 

Davutoğlu: “Önemli bir başarı”
Kuzey Kıbrıs Darts Federasyonu Başkanı Gürtap Davutoğlu, yaptığı açıklamada Mustafa Behlül ve Erkan Canbolat’ın böylesine büyük bir organizasyonda sergiledikleri performansın ve kazandıkları başarının önemine dikkat çekti.
Bu tip büyük ve dünyanın çeşitli ülkelerden gelen sporcuların katıldığı organizasyonlara katılmanın ülke dartsı adına önemli olduğunu söyleyen Davutoğlu, kendilerine destek veren Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu, Dışişler Bakanlığı’na ve Tanıtım Dairesi müdürlüğüne, teşekkür etti.
İspanya’daki uluslar arası heyecan bugün tekler kategorisinde devam edecek. Saat 11.00’de başlayacak ve gün boyu devam edecek turnuvada ülkemizi 13 sporcu temsil edecek.

Bu haber toplam 1173 defa okunmuştur