1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İskele’ye su mujdesi
İskele’ye su mujdesi

İskele’ye su mujdesi

Dinçyürek: "Türkiye'den su gelene kadar bölgede sorun yaşanmayacak"

A+A-

 

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nın girişimleriyle, İskele ilçesinde yaşanan su sıkıntısının çözümüne yönelik sürdürülen çalışmalar sonucunda iki yeni su kaynağı bulundu.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, İskele Kaymakamı Ahmet Cenk Musaoğulları ve İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ile birlikte sondaj yapılan alanlarda incelemeler yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, incelemeler sonrası bir açıklama yapan Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, Türkiye’den KKTC’ye Su Temin Projesi devam ederken diğer yandan su sıkıntısı çeken bölgelerin sorunlarının çözümü adına çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yaz mevsimi nedeniyle yer altı su kaynaklarında ciddi şekilde azalmalar olduğunu vurgulayan Dinçyürek, yaz aylarında turistlerle birlikte adadaki nüfusun ve dolayısıyla su ihtiyacının artmasının bazı bölgelerde ciddi su sıkıntısına sebebiyet vermekte olduğunu belirtti.

Çalışmaların olumsuz sonuç vermesi halinde İskele ve Karpaz’ın bu yaz su sıkıntısı yaşamış olacağına dikkat çeken Dinçyürek, sondaj çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Dinçyürek, yaptıkları çalışmanın Türkiye’den su temin edilene kadar bölgenin ihtiyacını ciddi oranda karşılayacağını ifade etti.

Dinçyürek "En azından İskele Bölgesi’ne nefes aldıracak bir noktayı yakaladık" dedi.

MUSAOĞULLARI

İskele Kaymakamı Ahmet Cenk Musaoğulları da konuşmasında, Bakan Dinçyürek'e katkılarından ötürü teşekkür ederek, 20 günün sonunda çalışmaların sonuç verdiğini, iki su kaynağıyla 61 dönümlük piknik alanına kavuştuklarını belirtti.

Musaoğulları mevcut kuyularla 3 belediyenin bu yazı su sorunu olmadan atlatacağını söyledi.

SADIKOĞLU

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, yaz aylarının başlamasıyla birlikte yer altı kaynaklarında ciddi azalmalar meydana geldiğini vurgulayarak, 5 Haziran'da Bakan Dinçyürek ile yaptıkları görüşmede kendilerine verilen sözün yerine getirildiğini görmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Sadıkoğlu, iki kaynağın İskele ve belde halkının susuzluğuna kısmi de olsa çare olacağını belirtti.

(tak)

Bu haber toplam 1193 defa okunmuştur