1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İskele’deki yangın kontrol altına alındı
İskele’deki yangın kontrol altına alındı

İskele’deki yangın kontrol altına alındı

İskele Çöplüğünde dün saat 11.00 sularında çıkan yangın, İtfaiye, Belediye, Orman Dairesi ve Karayolları Dairesi ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucu gece geç saatlerde kontrol altına alınabildi.

A+A-

Çalışmalar sonucu kontrol altına alınan bölgede ekiplerin çalışmalarına destek veren Karayolları Dairesi’nin zincirli dozeri yardımıyla çöplerin yeniden alevlenmesini önlemek adına çöpler bir araya getiriliyor. Karayolları Dairesi’nin bölgedeki çalışmaları hafta sonunda da devam edecek.

BAYINDIRLIK ÇEVRE VE KÜLTÜR BAKANI, ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren de rüzgarın da etkisi ile yayılan İskele Çöplüğündeki yangın söndürme çalışmalarını dün yerinde inceledi, burada İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’ndan bilgi aldı. Alanda yaklaşık 30 dönümün etkilendiğini söyleyen Evren, çalışmalar süresince 100 ton civarında suyun yangının söndürülmesi amacıyla kullanıldığını ifade etti.  Evren, yangını söndürme ve soğutma çalışmalarına katılan tüm ekiplere teşekkür etti.

SADIKOĞLU: “YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI”
İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da bu sabah bir açıklama yaptı. Gece geç saatlerde yangının kontrol altına alındığını söyleyen Sadıkoğlu, canla başla çalışan İtfaiye Ekipleri ve İskele Belediye Personelinin yanı sıra bölgeye gelerek çalışmaları yerinde inceleyen Bayındırlık, Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren’e ve zincirli dozer ile bölgede halen çalışmalarını sürdüren Karayolları Dairesi ile Ulaştırma Bakanlığı yetkililerine de teşekkür etti.

SADIKOĞLU: “BELEDİYENİN İHMALİ YOK”
İskele Belediye Başkanı ayrıca, İskele Çöplüğündeki yangında, belediyenin ihmali olduğu yönünde bugün bir gazetede yer alan iddianın da gerçeği yansıtmadığını söyledi. Bölgede rutin olarak kontrollerin yapıldığını söyleyen Sadıkoğlu, bu kontroller sırasında yangının anında tespit edildiğini ve İtfaiye Ekiplerine bildirildiğini söyledi. İskele Belediye Başkanı İtfaiye’nin çalışmalarına İskele Belediyesi’nin de ciddi anlamda katkı sağladığına dikkat çekti.

Bu haber toplam 1519 defa okunmuştur