1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İskele’de kitap toplama kumbaraları
İskele’de kitap toplama kumbaraları

İskele’de kitap toplama kumbaraları

İskele'de “Bir Kitap Bir Umut” temasıyla dört ayrı noktaya “Kitap Toplama Kumbarası” yerleştirildi.

A+A-

İskele Belediyesi sponsorluğunda ve yürütücülüğünde İskele Sahil Lions Kulübü Derneği tarafından kent sınırları içerisindeki dört ayrı noktaya “Kitap Toplama Kumbarası” yerleştirildi.

İskele Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, “Bir Kitap Bir Umut” temasıyla toplanacak kitapların tasnif edildikten sonra, ihtiyaçlı kişilere ve/veya kurumlara hediye edilmesi hedefleniyor.

İskele Belediyesi Başkanlık Binası, İskele Ecevit Meydanı, Boğaz Parkı ve Doktorlar Sitesi-Long Beach bölgesine yerleştirilen Kitap Toplama Kumbaralarından bir tanesinin Kuğu Reklam tarafından finanse edildiği belirtildi.

ZEKİYE GÜVENCE

İskele Sahil Lions Kulübü Derneği adına açıklama yapan Basın Komite Sorumlusu Zekiye Güvence, “Kitapsız Çocuk Kalmasın” sloganı ile hareket ettiklerine dikkat çekerek, eğitime katkı sağladıklarına vurgu yaptı.

Güvence, İskele kent sınırları içerisinde farklı noktalara yerleştirilen kumbaralarda toplanacak kitapların amaca uygun olarak planlı bir şeklide dağıtılacağını belirtti.

HALİL ORUN

Konu hakkında bir açıklama yapan İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun, İskele Sahil Lions Kulübü Derneği yönetimi tarafından getirilen öneri ile örnek bir işbirliği içerisinde hayata geçirilen Kitap Toplama Kumbarası projesinin yenilikçi ve çağdaş bir uygulama olduğuna vurgu yaptı.

Bağışlanacak her bir kitabın, bir insan için umut olacağına inandığını belirten Orun, projenin sosyal boyutuyla ve eğitime yapacağı katkılarla büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Bölgenin gelişmesinde sivil toplum örgütleriyle sağlanacak vizyon ve güç birliklerinin olmazsa olmaz olduğunu söyleyen Orun, İskele Sahil Lions Kulübü Derneği yönetimi ve üyelerini böylesine güzel bir projeye imza attıkları için kutladı.

İlk aşamada dört ayrı noktaya yerleştirilen kumbaraların sayısının yeni işbirlikleri ile artırılacağını belirten Orun, halkı kitap bağışlayarak sevgilerini paylaşmaya davet etti.

DÜNYA ÇOCUK KİTAPLARI HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Açıklamaya göre, İskele Belediyesi geçtiğimiz hafta içerisinde ‘Dünya Çocuk Kitapları Haftası’ etkinlikleriyle belde sınırları içerisinde eğitim-öğretim gören altı yüze yakın ilköğretim öğrencisine çocuk kitapları armağan etti.

İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun’un da eşlik ettiği etkinliklerde öğrenciler tarafından kitap okumanın önemini vurgulayan konuşmalar ve şiirler okunarak performanslar sergilendi.

Buluşmalarda çocuklara seslenen Başkan Orun, amaçlarının çocuklara kitap okuma alışkanlığını kazandırarak kitap sevgisini aşılamak olduğuna dikkat çekti.

Bu yılki etkinliğin emekli öğretmen, araştırmacı yazar, gazeteci Bener Hakkı Hakeri anısına gerçekleştirildiğini hatırlatan Orun, İskele halkı olarak kendisini saygı ve sevgiyle andıklarını söyledi.(tak)

Bu haber toplam 2272 defa okunmuştur
Etiketler :